Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Sadr, ABD'ye Meydan Okudu

Irak?ta önümüzdeki yıl gerçekleşecek başbakanlık seçimleri ile ilgili olarak ABD?nin yaptığı açıklamaya Sadr hareketinden tepki geldi. 

05 Temmuz 2013
Sadr, ABD'ye Meydan Okudu

Irak’taki başbakanlık seçimleri ile ilgili olarak açıklama yapan Mukteda es-Sadr, 2014 yılında göreve başlayacak olan başbakanın Beyaz Saray ile anlaşmayacağını belirterek kendi hareketinden başbakanlığa aday olacak isimlerin “işgalcilerin karşısında duracağını” ilan etti.

Sadr’ın bu açıklamaları, ABD’nin Irak Büyükelçisi Robert Stephen Beecroft’un Haziran ayında yaptığı açıklamalara cevap niteliği taşımaktaydı. Beecroft, “Irak Devleti’nin başbakanı ABD ile anlaşmak zorundadır,” demişti.

Beecroft, Irak’ın bir sonraki başbakanının ABD ile işbirliği yapmayı reddedecek pozisyonda olmasının fiili anlamda gerçekleşmesinin mümkün olmadığını belirterek “kimin başbakan olacağından daha ziyade, Irak gibi önemli bir ülkenin başbakanının, ABD ile işbirliği yapmaması ya da onunla birlikte çalışmaması çok zor bir iştir,” demişti.

Mukteda es-Sadr tarafından basına yapılan açıklamada ise “Biz Iraklıları seven ve Iraklıların da kendisini sevdiği birini başbakan adayı olarak belirledik. O, Irak halkının tamamının desteğini arkasına alabilecek pozisyonda bir isimdir. Başbakan… Irak’ın prestijini, bağımsızlığını, haysiyet ve onurunu korumak adına zalim işgalcilerle anlaşmayacaktır” dedi.

Sadr ayrıca, “Amerikalılar, tekrardan Iraklıların kaderini, hakkını, zenginlik ve samimiyetini yönlendirmeye muvaffak olamayacaklardır,” dedikten sonra, ABD Büyükelçisine gönderme yaparak “Sizin tehdidiniz işlevsiz kalacaktır, elinizden geleni ardınıza koymayın… Biz, daha önceden hiç görmediğiniz bir şekilde Amerikalıların hakkından gelecegiz,” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.