Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Lavrov: Önemli Olan Kanın Durması

Lavrov, "Rusya için Suriye?deki öncelik Esad rejiminin kaderi değil, ülkedeki istikrardır." dedi. 

23 Ocak 2013
Lavrov: Önemli Olan Kanın Durması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Moskova’da gerçekleştirdiği basın toplantısında Rusya için Suriye çatışmalarının çözümünde önceliğin Beşar Esad rejiminin korunması veya devrilmesi değil, o ülkede kan akışının durdurulması ve durumun istikrara kavuşması olduğunu belirtti. Lavrov konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bizim için öncelik rejimin devrilmesini hedefleyen herhangi bir jeopolitik amaçta başarıya ulaşılamaması değil, bir an önce kanın durdurulup ülkedeki durumun istikrara kavuşmasıdır. Ancak, bu görüldüğü gibi diğer yabancı ülkeler için farklı olma özelliği taşıyor. Biz onlarla bu konuda dürüstçe konuşuyoruz. Onlar konuşma olarak sanki herşeyi kavrıyorlar ve Suriye devletinin çöküşünün oluşturacağı tehditi de anlıyorlar. Ama kamusal bir alana çıktıklarında onların bize özel bir şekilde söyledikleri ile farklı şeyler ifade ediyorlar”.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.