Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hüseyinpur: İlişkilerimiz Zedelenmez

İran İslam Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Behmen Hüseyinpur, Türkiye ve İran ilişkilerinin asla bozulmayacağını söyledi. 

05 Ocak 2013
Hüseyinpur: İlişkilerimiz Zedelenmez

İslami İran'ın Türkiye büyükelçisi Behmen Hüseyinpur, Türkiye ve İran arasında Suriye konusunda görüş ayrılıklarına temas ederek, bu durumun iki ülke arasındaki dostça ilişkilerin gelişmesine asla menfi tesirinin olmayacağını ve ikili ilişkilerin özellikle son yıllarda yakaladığı gelişme sürecini sürdüreceğini söyledi.

Behmen Hüseyinpur, Mehr haber ajansına verdiği demeçte, Türkiye İçişleri Bakanı İdris Şahin'in, İran'ın PKK'ya destek verdiği yönündeki iddiasına da temasla, bu gibi iddiaların kabul edilmesinin mümkün olmadığını, zira iki ülke arasında özellikle güvenlik alanında işbirliğinin 2012 yılında en üst düzeyde olduğunu hatırlattı.

İran büyükelçisi, iki ülkenin terörle mücadelesindeki işbirliğine vurgu yaparak; "Bundan dolayı terörle mücadele konusunda İran tarafından Türkiye ile bilgi paylaşımı ve işbirliğinde en küçük bir azalma sözkonusu değildir ve Türkiye makamları da, İran'a, gösterdiği işbirliğinden dolayı teşekkür etmede ve övmektedirler" dedi.

İki ülkenin halihazırda güvenlik alanında çok iyi düzeyde işbirliği yaptığının bizzat belgelerle ortada olduğunu söyleyen İran büyükelçisi, İran ve Türkiye istihbarat birimlerinin düzenli ve sürekli olarak uzmanlar ve yüksek düzeyde görüştüklerini de hatırlattı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.