Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Lavrov: Patriotlar Risk Yaratıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye yönetiminin kimyasal silah kullanma ihtimalini "siyasi intihar" olarak değerlendirdi. 

26 Aralık 2012
Lavrov: Patriotlar Risk Yaratıyor

Lavrov, Russia Today televizyonuna yaptığı açıklamada, Suriye'nin, muhaliflere karşı kimyasal silah kullanacağını düşünmediği ancak kullanması durumunda da bunun Devlet Başkanı Beşşar Esad yönetimi için "siyasi intihar" olacağını dile getirdi.

Esad'ın kimyasal silah kullanabileceğine dair birtakım iddialar olduğunu dile getiren Lavrov, Şam yönetiminin kendilerine, hangi koşullarda olursa olsun asla kimyasal silaha başvurmayacağı garantisi verdiğini belirtti. Lavrov, Suriye yönetiminin kimyasal silah kullanması iddialarıyla ilgili her raporu değerlendirdiklerini ve konuyla ilgili sürekli araştırma yaptıklarını vurguladı.

"Ne kadar yığınak yapılırsa risk o kadar artar"

Bakan Lavrov, NATO'nun Türkiye'ye konuşlandıracağı Patriotlar hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Lavrov, Suriyeli mültecilerin sığınma noktası Türkiye'nin kendi sınır güvenliği konusundaki endişelerini anladığını ancak "bir noktaya ne kadar askeri yığınak yapılırsa o bölgedeki riskin de aynı ölçüde artacağı" yorumunu yaptı.

Lavrov, bazı uzmanların, Patriotların Suriye'den ziyade, İran tehdidini hedef alan füze kalkanı sistemindeki Amerikan radarlarını korumak için konuşlandırıldığı iddiasını hatırlattı. Böyle bir durumda söz konusu risklerin daha da artacağına dikkati çeken Lavrov, medyada yer alan haberlere dayanarak, füzelerin Suriye'den ziyade İran'a karşı kullanılabileceğini öne sürdü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.