Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriyeli Muhalifler: Çözüm "Diyalog"da

Suriyeli bağımsız muhaliflerin başkent Şam?da düzenlediği ?Ulusal Kurtuluş Konferansı?nda ülkedeki sorunun tek çözüm yolunun şiddetin durması olduğu vurgulandı. 

25 Eylul 2012
Suriyeli Muhalifler: Çözüm

Suriyeli muhaliflerin, Şam’ın Ümeyye otelinde “Ulusal Kurtuluş Konferansı” adı altında düzenledikleri toplantıya Ulusal Koordinasyon Kurulu ve 20 muhalif parti ve grubun yanı sıra İran, Rusya, Çin ve Mısır’ın diplomatik temsilcileri katıldı.

Konferansa katılan muhaliflerden Demokratik Birlik Partisi Üyesi Amine Vasi, konferansın Suriye’de akan kanın durdurulması ve sorunun siyasi yollarla çözümü ve dış müdahalelerin engellenmesi yönünde atılmış olumlu bir adım olarak niteledi.

Demokratik Toplum Partisi temsilcisi Yusuf Süleyman, İran, Rusya ve Çin gibi Suriye’nin dostu olan ülkelerin Suriye’deki taraflarla mesafesini koruyarak sorunun çözümü yönünde önemli bir rol oynadıklarını söyledi.

Suriye Ulusal Koordinasyon Kurulu Yürütme Konseyi Üyesi Mahmud Mer’i, konferansız sonuç bildirisinde Suriye’de akan kanın ve şiddetin durdurulması ve sorunun siyasi yollarla çözümünün vurgulandığını açıkladı.

Suriye parlamentosu üyesi Mus’ab el-Halebi de her türlü ulusal diyalogu desteklediklerini belirterek diyalogun hiçbir ön şart öne sürülmeden devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Suriyeli milletvekili el-Halebi, Suriye halkı yaşanan kriz süresince sorunun sadece muhaliflerin toplantılarıyla değil, geniş katılımlı müzakerelerle çözüleceğini ispat ettiğini vurguladı ve “Suriye halkı, liderine ve nizamına bağlıdır ve ön şart ileri sürülmeksizin müzakere yapılmasından yanadır” dedi.

Öte yandan Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif gruba mensup üç kişinin Şam havaalanı yolu üzerinde silahlı gruplar tarafından kaçırıldığı bildirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.