Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Fransa'nın Kaçırdığı Özgürlükçü

Temmuz ayında Suriye Ordusu'ndan ayrıldığını ilan eden Manaf Talas, ülke dışına çıkmasında Fransa istihbaratının yardımcı olduğunu itiraf etti. 

11 Eylul 2012
Fransa'nın Kaçırdığı Özgürlükçü

Manaf Talas, Fransa'dan yayın yapan BFM TV'ye yaptığı açıklamasında, "Fransa istihbaratı, Suriye'den çıkmama yardımcı oldu. Fransa istihbaratına müteşekkirim" dedi.

Eski Savunma Bakanı Mustafa Talas'ın oğlu olan Manaf Talas, geçtiğimiz temmuz ayına kadar Cumhuriyet Muhafız Birliği 105. Alay Komutanlığı'na komuta ediyordu.

Talas, açıklamasının devamında "Devrimin başladığı ilk günden itibaren devrimcilerle görüş halindeydim. İlk günlerden itibaren rejimin, herkesi kandırdığını anladım. Bundan ötürü ilk günlerde rejimden ayrıldım ve ofisimde kaldım" dedi.

Talas, Suriye'deki rejim karşıtı silahlılar arasında İslamcıların ve yabancıların bulunduğu iddialarına yanıt olarak ise "Suriye'deki savaşçılardan yüzde 20'sinin İslamcı olduğu doğrudur. Fakat bunlar azınlıktır. Suriye halkı hiçbir zaman fanatik olmamıştır" dedi.

Suriye'ye her türlü dış müdahaleye karşı olduğunu belirten Talas, uluslararası toplumdan Suriyeli isyancıları silahlandırmasını istedi. Talas "Şimdiye kadar Suriye halkı birçok zafer elde etti. Suriye halkı desteklenmeli ve silahlandırılmalıdır" dedi.

5 Temmuz'da Suriye'den çıkan Talas, Türkiye üzerinden Fransa'ya gitmişti. Talas, 24 Temmuz'da Suudi Arabistan'dayken Suriye Ordusu'ndan istifa ettiğini ilan etmişti.

Suudi Arabistan'dan sonra Türkiye'ye gelerek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla bir araya gelen Talas'ın adı sık sık geçiş dönemine başkanlık edecek isimler arasında geçti.

Katar'dan yayın yapan el-Cezire TV, Talas'ın Fransa'ya ait bir özel uçakla cumartesi günü Ürdün'e giderek Ürdün Kralı II. Abdullah ve Ürdün'deki Suriyeli muhalif subaylarla görüştüğünü iddia etmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.