Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de Mükellefiyet Bayramı (Foto)

Yeni büluğ çağına ermiş olan kızlarımız için hazırlanan "Mükellefiyet Bayramı" programı, Zehra Ana ilim ve Eğitim Merkezi tarafından düzenlendi. 

10 Eylul 2012
Zeynebiye'de Mükellefiyet Bayramı (Foto)

"Mükellefiyet Bayramı" programı nedeniyle cemaatle kılınan akşam namazının ardından kızlarımız, yatsı namazı için Zeynebiye Camii İmamı Hamit Turan'ı bekledi. Turan'ın katılımının ardından sadece kızlarla kılınan yatsı namazından sonra cemaate hitap eden Turan, konuşmasında artık mükellef olan kızlarımıza ayet ve hadislerle öğüt ve nasihatlerde bulundu.

Turan'ın ardından yeni mükellef olan kızlarımızdan Zeynep Altundağ'ın okuduğu Kuran-ı Kerim ile başlayan program, Zehra Ana Çocuk Korosu'nun okuduğu "La İlahe İllallah" adlı ezgiyle devam etti.

Ezginin ardından Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Meftune Atam kürsüye davet edildi. Programı düzenleyen Zehra Ana Gençlik Kolları'na teşekkür eden Atam, dernek bünyesinde oluşturulan İlim ve Eğitim Merkezi'ne herkesin katkı vermesini istedi. Küçük kızlarımıza da Allah'ın resmen muhatabı olduklarından dolayı kendilerini tebrik etti. Ayrıca bundan sonra her yıl "Mükellefiyet Bayramı"nın geleneksel hale getireceklerinin de müjdesini verdi.

Atam'ın ardından, kız çocuklarına mükellefiyet dersleri veren Zeynep Atam kürsüye davet edildi. Atam, annelere çocuklarla ilgili çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Daha sonra yine çocukların hazırladığı "Sabah Namazı" adlı tiyatro izleyicilere sunuldu. İlgiyle izlenen tiyatronun ardından "Hakkı Söyle" adlı ezgilerini okumak üzere Zehra Ana Çocuk Korosu tekrar sahneye davet edildi.

Zehra Ana Derneği tarafından hazırlanan hediye ve diplomaların verilmesi için çocukların hepsi sahneye davet edildikten sonra, kızlarımız Kuran-ı Kerim'in altından geçerek annelerinden hediyelerini aldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.