Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Halep Aşiretleri Muhaliflere Karşı Birleşti

Suriye'nin ekonomik kalbi Halep'in kontrolü için çatışmalar sürerken, kentteki Sünni aşiretlerin birleşerek muhaliflere karşı savaşma kararı aldığı belirtiliyor. 

03 Ağustos 2012
Halep Aşiretleri Muhaliflere Karşı Birleşti

El Berri, El Bicare, El Asasne ve El Batuş aşiretleri silahlı militanlara karşı mücadele etmek için ortak bir grup kurma konusunda anlaşmaya vardı.

Ajansa konuşan Halepli bir kaynak, orduyla birlikte muhaliflere karşı savaşacak olan milislerin sayısının 40 bine ulaşabileceğini belirtiyor.

Muhalifler önceki El Berri aşiretinin lideri Ali Zeyneddin El Berri ve 14 aşiret mensubunu infaz etmişti. Muhalifler aşiret mensuplarının Salı günü Halep'te 15 Özgür Suriye Ordusu militanını öldürdüğünü iddia ediyordu.

Dün El Berri aşiretinin Halep'in çeşitli noktalarında muhaliflere saldırarak intikam olarak 20'ye yakın silahlı militanı öldürdüğü bildirilmişti.

Aşiretlerin bu darbesinin ardından Özgür Suriye Ordusu adlı grubun komutanlarından Ebu Halid, aşiretleri intikam almakla tehdit etti.

Muhaliflere karşı birleştiği belirtilen aşiretlerin Sünni olması da dikkat çekiyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.