Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD, İstikrarı Bozmak İstiyor

Suriye lideri Beşar Esad, bir Alman televizyonuna verdiği demeçte ABD, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ı silahlı terörislere destek vermekle suçladı.  

09 Temmuz 2012
ABD, İstikrarı Bozmak İstiyor

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesinde her gün kan döken silahlı teröristlerin Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar tarafından desteklendiğini söyledi.

Esad, Alman televizyon kanalı ARD'ye bir röportaj verdi. Annan planının Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın da aralarında olduğu ülkeler tarafından engellendiğini ifade eden

Esad, "Bu ülkeler silah ve parayla teröristlere yardım ediyor" dedi. Esad, muhaliflere Suudi Arabistan ve Katar'ın silah, Türkiye'nin de lojistik destek sağladığını ileri sürdü.

Amerika istikrarı bozmak istiyor

Suriye liderinin açıklamalarından ABD de nasibini aldı.

ABD'nin de teröristlere siyasi destek verdiğini belirten Esad, 'ABD'nin silahlı muhalefete şemsiye olduğunu ve ülkesindeki istikrarı bozmak için çetelere destek verdiğini' söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.