Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Sığınma Talebi Şaka Olmalı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Esad'a sığınma hakkı verilmesi konusunu değerlendirdi. Talepleri doğrulayan Lavrov, "Biz, bunun şaka olduğunu düşünüyoruz" dedi. 

06 Temmuz 2012
Sığınma Talebi Şaka Olmalı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a siyasi sığınma hakkı verilmesinin Moskova'dan istendiğini doğruladı ancak bunu "şaka" olarak değerlendirdi.

Lavrov, Moskova'da Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile yaptığı görüşmeden sonra, Almanya'nın Haziran'da Rusya'nın Esad'a siyasi sığınma hakkı vermesi fikrini sunduğunu belirterek, "Biz, bunun şaka olduğunu düşünüyoruz" dedi.

'ABD İLE TARTIŞMAYACAĞIZ'
Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Riabkov dün, Esed'e siyasi sığınma hakkı vermesi konusunda Washington'ın Rusya'yı ikna etmeye çalıştığına ilişkin basında yer alan haberlerden sonra, "ABD ile Esad'in geleceğinin tartışılmayacağını" belirtmişti.

ESAD BASKISI
Suriye'de ulusal geçiş hükümeti kurulması konusunda batılı ülkelerle anlaşan Rusya'ya, Esad'a siyasi sığınma hakkı vermesi için baskı yapıldığı iddia edilmişti.

'BÖYLE BİR PLAN YOK'
Kommersant gazetesine konuşan bir Rus diplomatik kaynak, "Batılı ülkeler, özellikle de ABD etkin şekilde Suriye liderine siyasi sığınma hakkı verilmesi için Rusya'yı ikna etmeye çalışıyor. Ancak bizim henüz böyle bir planımız yok" demişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.