Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mısırlı Generallerden İsrail?e Güvence

Anayasa değişikliği ile cumhurbaşkanının yetkilerini kısıtlayan Mısır Yüksek Askeri Konseyi?nin İsrail?le ilişkilerin bozulmayacağı konusunda güvence verdiği açıklandı. 

21 Haziran 2012
Mısırlı Generallerden İsrail?e Güvence

İsrail'de yayınlanan Maariv Gazetesi'nin bugünkü nüshasında yer alan habere göre, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun danışmanı Yitzhak Molcho, görüştüğü Mısır Yüksek Askeri Konseyi'nin kendisine "İsrail-Mısır ilişkilerinin zedelenmeyeceği güvencesinin" verildiğini söyledi.

Habere göre Mısır Yüksek Askeri Konseyi, Molcho'ya teslim ettiği mektupta da Mısır'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçları ne olursa olsun Mısır-İsrail ilişkilerinin etkilenmeyeceğinin güvencesini verdi.

Askeri Konsey'deki komutanlar, Molcho'ya "Mısır Ordusu, İsrail'le ilişkilerden sorumlu merci olarak kalacaktır ve iki ülke arasındaki barış anlaşmasını koruyacaktır. İsrail-Mısır ilişkileri ne ekonomik ne siyasi ve ne de askeri yönden etkilenecektir" mesajını iletti.

Mısır'daki son gelişmeleri değerlendiren Maariv, gazetesi "Her ne kadar Mursi, cumhurbaşkanı olduğu zaman barış anlaşmasını ihlal etmeyeceğini söylese de İsrail hükümeti gelecek için hazırlık yapmaktadır. İsrail hükümetine göre bir kaç ay sonra Mısır'da neler olacağını kestirmek çok güç. Yüksek Askeri Konsey'in Meclis'i feshetmesi, cumhurbaşkanının yetkilerini sınırlandırması ve anayasayı düzenlemesi, Molcho'ya verdiği mesajı güçlendirmektedir" yorumunu yaptı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.