Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Gölpınarlı'ya Vefa Ziyareti (Foto)

Üniversiteli Caferilerin düzenlediği anlamlı programda, Prof. Dr. Abdübaki Gölpınarlı mezarı başında rahmet ve minnet duygularıyla anıldı. 

30 Ocak 2012
Gölpınarlı'ya Vefa Ziyareti (Foto)

29 Ocak Pazar günü Seyit Ahmet Deresi Mezarlığı'ndaki törene CAFERİDER Gençlik Kolları yöneticileri ile Zeynebiye Gençlik Komisyonu temsilcileri ve çok sayıda Üniversiteli Caferi katıldı.

Zeynebiye Camii'nde kılınan öğle ve ikindi namazlarının ardından otobüslerle mezarlığın bulunduğu Üsküdar'a geçen katılımcılar, Gölpınarlı'ya vefa duygularıyla mezarlığa yöneldiler.

Ehlibeyt alimlerimizden Ş. Kemal Otay'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda fatihalar ve salavatlar merhum Abdübaki Gölpınarlı için yükseldi. Programda konuşan Otay, üstat Gölpınarlı'nın eserleriyle Türkiye'de Ehlibeyt mektebinin doğru anlaşılmasında önemli emeği olduğunun vurgulayarak bu anlamlı vefa ziyaretini düzenleyenlere teşekkür etti.

Otay'ın ardından Üniversiteli Caferileri üyesi Rugayye Güraras, Prof. Dr. Abdübaki Gölpınarlı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Tören dualarla son buldu.

Törenin ardından Zeynebiye.com'a açıklamalarda bulunan Üniversiteli Caferiler Eşbaşkanı Zeynep Baybure katılan herkese teşekkür ederek şunları söyledi: "Bugün merhum Abdübaki Gölpınarlı hocamıza vefa borcumuzu bir nebze olsun ödemek için buradayız. Kendisi gerçekten Ehlibeyt'in tanıtılmasında çok önemli bir şahıs idi. Bizler de Üniversiteli Caferiler olarak eserleriyle bizlere ışık tutan bu ölümsüz kahramanı rahmetle anıyor, ruhunun şad olmasını yüce Allah'tan diliyoruz. Allah, onu kalemiyle anlattığı Ehlibeyt'ten ayırmasın."


Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.