Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Sefaköy'de Mah-ı Matem Muharrem (Foto)

Küçükçekmece Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği Muharrem ayı özel konserinde katılımcılar mersiyeler, makteliyeler ve muharremiyeler ile Peygamber Efendimiz (sav)'in yasına ortak oldular. 

23 Aralık 2011
Sefaköy'de Mah-ı Matem Muharrem (Foto)

22 Aralık Perşembe günü Sefaköy Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen törene Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç, Zeynebiye Dernek Başkanı Hasan Salman, CAFERİDER, Zeynebiye, İFA Spor yöneticileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile yüzlerce Ehlibeyt aşığı katıldı.

Kerbela'da Peygamber hanedanının maruz kaldığı dayanılmaz zulümleri anlatan giriş konuşmasıyla başlayan program, Serdar Tuncer'in şiirleri, solist Ender Doğan ve mersiyehân Celal Yılmaz'ın mersiye, makteliye ve muharremiye konseriyle devam etti. Osmanlı medeniyetinde Muharrem kültürünü yansıtan Kerbela temalı eserlerin sesledirildiği konseri katılımcılar, mahzun ve nemli gözlerle dinlediler.

Programda camiamızın Ehlibeyt meddahlarından Ali Kaçan'ın seslendirdiği Kerbela sinezanları da salona manevi bir hava kattı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.