Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Haşimi'yi Adalete Teslim Edin

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, Kuzey Irak'taki Kürt yönetiminden, hakkında tutuklama kararı çıkartılan Cumhurbaşkanı yardımcısı Tarık el Haşimi'yi yetkililere teslim etmesini istedi. 

22 Aralık 2011
Haşimi'yi Adalete Teslim Edin

Maliki, "Kürt bölgesindeki kardeşlerimizin sorumlu davranarak, hakkında tutuklama kararı verilen kişiyi adalete teslim etmesini istiyorum. Söz konusu kişinin başka bir ülkeye kaçması daha farklı problemlerin ortaya çıkmasına neden olacak" dedi.

Maliki: PKK'nın varlığına karşıyız

Irak Başbakanı Nuri El Malikli basın toplantısında terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığına da kesinlikle karşı olduklarını söyledi.

Maliki, başkent Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, PKK, PJAK ve İran Halkın Mücahitleri Örgütü'nün Eşref kampının Irak'taki varlığına kesinlikle karşı olduklarını, bu örgütleri Irak'ta istemediklerini ve bunların ülkede bulunmalarının Irak anayasasına aykırı olduğunu, Irak'ın bölgesel çekişmelerde taraf olmayacağını belirtti.

Talabani arabuluculuk yapıyor

ABD'nin Irak'tan çekilmesinin hemen ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el Haşimi, Başbakan Nuri el Maliki'ye karşı suikast planı içinde olmakla suçlanmıştı.

Hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından Haşimi, Kuzey Irak'taki Kürt bölgesine gitmişti. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Başbakan Nuri el Maliki ile yardımcısı Tarık el Haşimi arasındaki tansiyonu düşürmeye çalışıyor.

Üç koruması gözaltında

Üç koruması da gözaltına alınan Haşimi, terörizme destek vermekle suçlanıyor. Suçlamaları reddeden Haşimi hükümeti, kendisine baskı uyguladığını açıkladı.

Başbakan Nuri el Maliki, Irak'taki siyasi hayatın tehlikede olduğunu belirterek acil ulusal konferans düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.

El-Irakiye’den Maliki’ye misilleme

İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye ittifakı, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak’a verilen güvenoyunun alınması ile ilgili girişimine benzer bir adımla karşılık verdi.

Fars haber ajansına demeç veren el-Irakiye İttifakı Sözcüsü Meysun ed-Demluci, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’ye verilen güvenoyunun geri alınması için meclise teklif verdiklerini açıkladı.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, meclise Başbakan Yardımcısı ve el-Irakiye üyesi Salih Mutlak’a verilen güvenoyunun geri alınması çağrısında bulunuş, meclisin bunu yapmaması durumunda istifa edeceğini açıklamıştı.

El- Irakiye İttifakı Sözcüsü Meysun Demluci, Maliki’nin artık başbakanlık için yeterli olmadığını düşündüklerini belirterek meclise Maliki hakkında güvensizlik oyu verilmesi için teklif verdiklerini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.