Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bakırköy'de Aşura (Foto)

Bakırköy Belediyesi ve Cem Vakfı tarafından düzenlenen Evrensel Aşura Matemi Buluşması Bakırköy'de yapıldı. 

19 Aralık 2011
Bakırköy'de Aşura (Foto)

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce'nin ev sahipliğinde yapılan etkinliğine başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz olmak üzere İstanbul milletvekilleri Faik Tunay ve Süleyman Çelebi, Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç, Cem Vakfı Bakırköy Şube Başkanı Av. Nuri Var ve binlerce Ehlibeyt dostu katıldı.

Hz. Peygamber Efendimiz (SAV)'in torunu, Şehitlerin Efendisi Hz. Hüseyin'in şehadetinin (Hicri 1372) yıldönümü münasebetiyle düzenlenen "Evrensel Aşura Erkanı"nda Belkız Akkale yönetimindeki Bakırköy Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ve Sercan Direk konseri, Galata Mevlevihanesi Semah Grubu Muharrem Erkanı Cemi de yapıldı. "Bedir'den Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye tüm şehitlere selam olsun" temasıyla yapılacak aşura buluşması yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla Atatürk Spor ve Yaşam Köyü'nde gerçekleşti.

Törene Zeynebiyeli Ehlibeyt dostları ile CGK Başkanı Süphan İlter, İkitelli Hz. Ebu Talip Gençliği temsilcileri, Başakşehir Gül Gençlik Derneği Başkanı Cafer Yazar ve dernek yöneticileri de katıldı.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz törende katılımcılara seslendi. Özgündüz, Ehlibeyt'e salat ve selam göndererek başladığı konuşmasında toplantıyı gerçekleştirenlere ve İmam Huseyn'i anmaya aşkla gelenlere selam olsun, dedi. Konuşmasında "İmam Hüseyin kimdir?" sorusuna cevap arayan Özgündüz, çeşitli olaylarla İmam Hüseyin'in Allah ve Resulullah katında değerini anlattı; İmam Hüseyin sevgisinin önemi üzerinde durdu.

18 Aralık Pazar günü gerçekleşen anma töreninde Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır'ın ardından konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, ise "Eşit yurttaşlık için,din,vicdan ve inanç hürriyeti için,bayramlarımızı kutlamak,üzüntülerimizi paylaşmak için, insan olmanın o büyük erdemiyle, yürüdüğümüz bu yolda daha birçok etkinlikte yan yana geleceğiz. "dedi.

Törende Devriye taraftar grubu temsilcileri de Zeynebiye'de düzenlenen Ramazan Şenlikleri'ne katkılarından ötürü Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'e teşekkürlerini bildirerek, şenlik fotoğraflarından oluşan albümü, Devriye atkısı ve çiçek sundular.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.