Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aşura Hazırlıkları Sürüyor (Foto)

Peygamberimizin torunu İmam Hüseyin (as) ve 71 yareninin Kerbela çölünde susuz şehit edilişlerinin 1372. yılında Halkalı Aşura Meydanı'nda yüz binlerin buluşmasına sayılı günler kaldı. Bu büyük töreni düzenleyen CAFERİDER'de hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. 

28 Kasım 2011
Aşura Hazırlıkları Sürüyor (Foto)

Aşura gibi büyük merasim için aylar öncesinden çalışmalara başlayan dernek yetkilileri, 15 ayrı komitede büyük bir gayret içerisinde, merasimin kusursuz geçmesi, mesajının güçlü olması için ellerinden geleni yapıyor.

27 Kasım Pazar günü törenin yapılacağı alanda tiyatro provaları yapıldı. Hazırlıklara Ehlibeyt dostlarının yanı sıra basın mensupları da ilgi gösterdi. Zeynebiye.com ekibi de hem tiyatro provalarını ve alandaki çalışmaları canlı olarak yayınladı; hem de gerçekleştirdiği röportajlarla törene ilişkin duygu ve düşüncelere tercüman oldu.

1372. yılında Halkalı Aşura Meydanı'nda yüz binlerin buluşmasına sayılı günler kaldı. Bu büyük törenin yapılacağı alanda ve çevresindeki hazırlıklar da tüm hızıyla sürüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.