Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz CEM Vakfı'nda Canlarla Buluştu (Foto)

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CEM Vakfı Genel Merkezi'nde düzenlenen Gadir Hum Paneli'nde Alevi canlara seslendi. 

14 Kasım 2011
Özgündüz CEM Vakfı'nda Canlarla Buluştu (Foto)

İslam dünyası ve ülkemiz, Kurban Bayramı'nın ardından "dinin tamamlandığı" günü Gadir Hum Bayramı'nı kutluyor.

Resulullah (sav)'in, Gadir Hum denilen yerde, yüz binlerce Müslümanın önünde "Ben kimin mevlasıysam Ali de onun mevlası ve imamıdır" buyurarak dini kemale erdirdiği gün, Ehlibeyt dostlarınca bayram olarak kutlanmakta. İslam dünyasının yanı sıra ülkemizin çeşitli bölgelerinde bu önemli günle ilgili kutlamalar yapılacak.

İlk kutlama programı 12 Kasım Cumartesi günü İstanbul'da gerçekleştirildi. CEM Vakfı Alevi-İslam Din Hizmetleri tarafından organize edilen Gadir Hum Paneli'de Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz Alevi canlarla bayramlaştı. Programa CAFERİDER yönetim kurulu üyesi Ali Adar, Zeynebiye Medya Sorumlusu Kasım Alcan ve Al Forat Televizyonu sunucusu Müslim Bayatlı da katıldı.

Alevi canların büyük ilgi gösterdiği Gadir Hum programında CEM Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce ile birlikte İmam Ali'nin velayetini anlatan Özgündüz, Alevilerin ne pahasına olursa olsun bu inançtan vazgeçmediğini söyledi. Kur'an-ı Kerim'den ayetlerle ve Ehlisünnet kaynaklarından rivayetlerle görüşlerini destekleyen Özgündüz, Ali yolunu seçmenin ilkeleri, erdemleri seçmek olduğunu belirtti. Türkiye Caferileri Lideri, Ali aşıklarının menfaat peşinde sahte dini, dayatma dini kenara iterek belalı ama alemlere bedel olan Ehlibeyt sevgisinin peşinden gittiğini ifade ettiği konuşmasını dualarla tamamladı.

Özgündüz'ün ardından CEM Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce Ehlibeyt'i ve İmam Ali'yi anlattı. Ali Yüce dede, Peygamberlerin hayatı anlatılırken soyut bir geçmişten değil, insanlığın tarihinden bahsedildiğini vurgulayarak insanın öz hakikatlerine varabilmesinin İmam Ali'yi anlamasıyla mümkün olacağını ifade etti.

Alevi nefesleriyle, Ehlibeyt'in zikredildiği panelde katımcılar, konuşmaların ardından soru cevap kısmında çeşitli meselelerde panelistlerin görüşlerini aldılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.