Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bir Başkadır Zeynebiye'de Bayramlar (Foto)

Ehlibeyt dostlarının katkılarıyla yükselen Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi, son iki yıldır görkemli bayram namazlarına evsahipliği yapıyor. 

07 Kasım 2011
Bir Başkadır Zeynebiye'de Bayramlar (Foto)

6 Kasım Pazar günü sabahın ilk ışıklarıyla Kurban Bayramı'nı kılmak üzere ZCKM'yi dolduran Ehlibeyt dostları, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün hutbesini dinlediler. ZCKM girişinde yaşanan yoğunluk sebebiyle bazı vatandaşlar namaz için yer bulmakta zorlandılar.

Zeynebiyeli hanımların da büyük ilgi gösterdiği namazda konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ü ilgiyle dinleyen kadın erkek, yaşlı çocuk yediden yetmişe binlerce Ehlibeyt dostu, Özgündüz'ün kıldırdığı bayram namazının ardından tekbirler ve selavatlarla ZCKM'den ayrıldılar. Görkemli kalabalık Zeynebiye Caddesi'nde uzun süre yoğunluk oluşturdu.

Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi inşaatı geçtiğimiz bayram namazında da tarihi anlardan birini yaşamıştı. Ramazan Bayramı namazına 10 bini aşkın Ehlibeyt dostu iştirak edince Avrupa'nın ve ülkemizin en büyük inanç ve kültür merkezi yetersiz kalmıştı!

 İstanbul’un çeşitli bölgelerinden Ehlibeyt dostları bayram namazını Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün imamlığında kılmak için Zeynebiye’ye akın etmiş, ancak yoğun ilgi nedeniyle inşaata sığmayan dev kalabalık kapalı alanın dışına taşmıştı. Yediden yetmişe kadın erkek 10 binin üzerinde Ehlibeyt dostunun iştirak ettiği namaz sonrası birbirleriyle kucaklaşan binlerce mümin ve mümine, Zeynebiye Caddesi’nde yüzlerce metrelik kortejler oluşturmuştu.

Tarihi bayram namazının fotoğraflarını görmek için tıklayınız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.