Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz'ün Şahintepe Ziyareti (Foto)

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, muhtemel Kadir Gecelerinin üçüncüsünde Şahintepe İmam Rıza Camii'nin konuğu oldu. 

23 Ağustos 2011
Özgündüz'ün Şahintepe Ziyareti (Foto)

22 Ağustos Pazartesi günü cami avlusu ve lokalinde verilen iftar yemeğinin ardından program Şahintepe İmam Rıza Camii İmamı Seyyid Musa Atış'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği toplantıya Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'le birlikte İstanbul CHP Milletvekili Ali Özgündüz, İkitelli Hz. Ebu Talip Camii İmamı Ş. Ali Salman ile çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Konuşmasında Kadir Gecesi'nin kaderlerin belirlendiği gece olduğunun altını çizen Özgündüz, Ehlibeyt dostlarından, bu son muhtemel geceyi iyi değerlendirmelerini istedi. Konuşmasında İmam Ali (as)'ın şehadetine de değinen Özgündüz, O'nun faziletlerini anlattı ve şunları söyledi "Bugün İmam Ali (as)'ın şehadetinin üçüncü günü. Ölçüsüzlük insanı yoldan çıkarır. İmam Ali (as)'ı öldürenler müşrik değildi, putperest değildi, ateist değildi. Tam aksine, gece namazı kılan, itikaf eden sözümona müminler idi.  Muaviye, Amr bin As ve Hz. Ali (as).. İşte gördüğünüz gibi, ölçü kaçınca, İmam Ali ile Muaviye aynı teraziye konuluyor. Ölçü kaçınca, Ali bile öldürülebiliyor."

Sözlerini birlik ve beraberlik mesajlarıyla tamamlayan Özgündüz, "İslam tüm kazanımlarını kritik dönemlerde birlikte hareket etmekle elde etti ve bugüne geldi; bu ülkede de, mektebi kazanımlar birliğimiz sayesinde oldu. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere fırsat vermesin." dedi.

Konuşmasının ardından katılımcıları ve bölgesel sorunları dinleyen Özgündüz'ü İmam Rıza Camii mensupları selavatlarla uğurladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.