Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz'ün Dilinden Hz. Ebu Talib (as) (Video)

Hz. Peygamber (sav)'in yiğit amcası Hz. Ebu Talib (as), vefat yıldönümünde adıyla müzeyyen olan İkitelli'deki Hz. Ebu Talip Camii'nde anılmıştı.  

29 Haziran 2011
Özgündüz'ün Dilinden Hz. Ebu Talib (as) (Video)

Programda konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, "tek başına bir ordu" olarak nitelediği Hz. Ebu Talib'i anlattı.

Özgündüz: "Hz. Ebu Talib tüm bir sıkıntılara rağmen, putperestlerin her türlü baskısına rağmen Muhammed'e sahip çıkıyor. Muhasara altında tüm kabilesinin canını Peygamber'e feda etmeyi göze aldı. Muhammed uğrunda gerekirse dünyayı kurban ederdi, kabilesi ne ki? Üstelik bu muhasara birkaç günlük değil, birkaç aylık da değil, tam üç yıl! Peygamber, Ebu Talib'in ölümünde bir yılı baştan başa hüzün yılı ilan etti." dedi.

Özgündüz'ün konuşmasını izlemek için tıklayınız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.