Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hocalı?daki Katliam; Soykırımdır!

Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç, 26 Şubat 1992?de yaşanan Hocalı Faciası?nın 19. Yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında adalet istedi. 

24 Şubat 2011
Hocalı?daki Katliam; Soykırımdır!

Kılıç açıklamasında şunları söyledi:

1992 yılının 25 Şubat’ını 26 Şubat’ına bağlayan gece, Azerbaycan topraklarından Dağlık Karabağ’a bağlı Hocalı’da  Ermenistan ordusunca sivillere karşı girişilen; bine yakın sivil insanın vahşice katledilmesi, yüzlerce kişinin rehin/tutsak alınması ve binlerce kişinin yurtlarından sürülmesi, uluslararası hukuk normları çerçevesinde tartışmasız “soykırım” olarak nitelendirilmektedir.

Bu soykırım sadece sivil insanlara uygulanan vahşetle sınırlı kalmayıp, kentlerin fiziki yapısı da hunharca tahrip edildiğinden, Azerbaycan’ın bölgedeki tarihsel-kültürel varlığı da yok edilmeye çalışılmıştır. Bağımsız Azerbaycan topraklarının %20’si halen Ermenistan’ın işgali altındadır. Yurtlarından çıkarılan 1 milyona yakın “kaçkın” evsiz barksız ve insan onuruna yaraşır asgari yaşam koşullarının çok altında, hayatta kalma mücadelesi vermektedirler.

Ancak Batı dünyası, uyguladığı çifte standart nedeniyle bu soykırımı görmezden gelmekte, 21. yüzyılda Hocalı’da yaşanan insanlık dramına gözlerini ve vicdanını kapatmakta, hatta BM’in aldığı kararları dahi hayata geçirmemektedir.

Dost ve kardeş Azerbaycan halkının haklı davasını anlatmaktaki kararlılığını, azmini ve çalışmasını CAFERİDER olarak destekliyor, bütün varlığımızla Azerbaycan Türklerinin yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulayarak, işgalci Ermenilerin Azerbaycan toprakları olan Karabağ’dan çekilinceye kadar, Hocalı’da yapılan vahşetin soykırım olduğunu bütün dünyanın akıl ve vicdanına kabul ettirinceye kadar mücadelemizin süreceğinin bilinmesini istiyoruz.

Hocalı’ya Adalet, Karabağ’a özgürlük istiyoruz.

CAFERİDER Genel Başkanı

Av. Sinan Kılıç

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.