Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hz. Fatıma Coşkuyla Anıldı (Foto)

Hz.Fatıma Platformu tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Hz.Fatıma'yı Anma Programı, İstanbul Fırat Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.  

04 Ekim 2010
Hz. Fatıma Coşkuyla Anıldı (Foto)

3 Ekim Pazar günü 14.00'da Sultanahmet Camii İmam hatibi Hasan Kara'nın Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programı radyo ve televizyon dünyasının başarılı kadın sunucusu Zahide Ülkü Bakiler sundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Hz. Fatıma Platformu adına yazar Necla Saydam açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında platformun amacını anlatan Saydam Hz. Fatıma'nın üzerindeki örtüler kalktıkça daha iyi anlaşıldığını belirterek bugünkü panelde Hz. Fatıma gibi yüce bir değerin ne kadar anlaşıldığının, hayatımıza ne kadar yansıdığının üzerinde durmaya çalışacaklarının altını çizdi. Platformun bu yıl yedinci programı düzenlediğini belirten Saydam, her geçen yıl daha çok destek gördüklerini ifade ederek katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Saydam'ın ardından yaşam şartlarıyla mücadele ederek başarıya ulaşan iki Müslüman kadının hayatından kesitler, katılımcılara izletildi. Yaşamlarında Hz. Fatıma'yı model alarak zor koşullarla mücadele eden bu hanımlara Hz. Fatıma Platformu adına Yasemin Çoban tarafından plaket verildi.

Plaketlerin ardından panele geçildi. Çağlayan Ömerustaoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen panelde konuşan Demet Tezcan, "Günümüz Kadınları Hz. Fatıma'ya Ne Kadar Dokunuyor" sorusuna cevap ararken Hülya Şekerci "Anne Olarak Hz. Fatıma"yı anlattı. Diğer panelist Ali Bulaç Hz. Fatıma'nın Yoldaşı İki Erkek konulu sunumunu katılımcılarla paylaştı.

Zehra Ana Derneği yöneticilerinin de katıldığı programda platform üyeleri ve Zehra Ana Derneği yöneticileri tanışarak faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Katılımcılara "Vahiy Evinin Kızı -Kadın Yazarların Kaleminden Hz. Fatıma" kitapçığının hediye edileceği program, panelin ardından sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.