Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aşura Değerlendirme Toplantısı (Foto)

Caferi-Der tarafından organize edilen Evrensel Aşura Matem Merasimi'nin değerlendirme toplantısı 10 Ocak Pazar günü yapıldı. 

11 Ocak 2010
Aşura Değerlendirme Toplantısı (Foto)

Taşlıçay Derneği'nde gerçekleştirilen toplantıya Caferi-Der yöneticileri, Zeynebiye Camii İmamı Ş. Yusuf Tazegün, Zeynebiye Camii Derneği yöneticileri, ATA-Der temsilcileri, İFA Spor Kulübü yöneticileri ve Zehra Ana Yardımlaşma Derneği temsilcileri, Aşura'da görev alan komite sorumluları başta olmak üzere geçmiş yıllarda camiamızda yöneticilik yapmış ya da Aşura çalışmalarında rol almış kişiler katıldı. Bölge cemaatlerimizden temsilcilerin de yer aldığı toplantının giriş konuşmasını Ş. Yusuf Tazegün yaptı.

Tazegün, konuşmasında dünyanın en iyi Aşura'sını gerçekleştiren ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

"Ben Kum'da, Meşhed'de hatta Kerbela'da Aşura törenlerine katıldım. Ama hiçbirisi Halkalı'da yapılan Evrensel Aşura Matem Merasimi gibi değil. Yine de biz bununla yetinmemeliyiz, Aşura'yı daha nitelikli daha profesyonelce gerçekleştirmek için yeni fikirler üretmeliyiz."

Tazegün'ün ardından Caferi-Der Genel Sekreteri Kasım Nas, katılımcılara toplantının usulü hakkında bilgi verdi; ve Nas'ın yönetiminde değerlendirme kısmına geçildi.

Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde görev yapan komitelerin sırayla değerlendirildiği toplantıda eksikler ve yapılan yanlışlar, eleştiriler not alınarak 16 Aralık 2010'daki Aşura'nın daha iyi yapılmasına yönelik çalışmalara başlanılmış olundu. Değerlendirme kısmında Aşura'nın sağlık alanı sorumlusu MediZeyn Sağlık Grubu'nun hazırlayarak yazılı sunduğu rapor katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Caferi-Der Genel Sekreteri Kasım Nas da, MediZeyn yetkililerine teşekkür ederek, hazırlanan bu nitelikli raporun diğer komitelere örnek teşkil etmesi bakımından önemli olduğunu vurguladı.

Toplantıda 26 Aralık 2009'daki Aşura töreninin genel anlamda başarılı bir şekilde organize edildiği, büyük bir sorun yaşanmadığı görüşünde mutabık kalındı.

Ülkemizde Aşura bilincinin her geçen gün artmasından ve çeşitli şehirlerimizde düzenlenen Aşura matem merasimlerinden duyulan memnuniyetin de ifade edildiği toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi mesaj yayınlaması da öne çıkan konulardandı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.