Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İmam Zeynel Abidin (as) Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

Dördüncü imamımız İmam Zeynel Abidin (as) şehadet yıldönümünde Zeynebiye Camii'ndeki matem merasimiyle anıldı. 

11 Ocak 2010
İmam Zeynel Abidin (as) Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

10 Ocak Pazar günü akşam namazının ardından gerçekleşen programda Ehlibeyt dostları İmam Hüseyin'in Kerbela'dan sağ kurtulan tek oğlu İmam Zeynel Abidin için gözyaşları döktüler.

Programda konuşma yapan Dr. Resul Adbullahi, Yüce Allah’ın insanı yarattığında ona mesuliyetler yüklediğini ve insanın ilk mesuliyetinin de yine Allah (c.c)’ya karşı, onu tanımak olduğunu belirtti. Allah (c.c)’yu tanımada ise, onun sıfatlarına bakmalı, onları incelemeli, ona iman getirmeli ve ona itaat etmeli dedi.

İnsanın Allah (c.c)ya karşı mesuliyetlerinden bir diğeri de, onun göndermiş olduğu Peygamber ve onun vasileri olan İmamları tanımak, bilmek noktasında vazifemiz olduğunu söyledi. Allah’ın yeryüzünde kendisine temsilci olarak seçmiş olduğu kişilerden birisi de Resul-i Ekrem (s.a.v)’dir. Yüce Allah yeryüzünde seçtiği temsilcisini insanlara tanıtmak istediğinde bu sorumluluğu insanoğlundan başka kimsenin yüklenmediğini ve bu görevi de Hz. Muhammed (s.a.v)’e verdiğini ve Peygamber’den sonra da Allah’ı tanıma noktasında onun vasileri olan Ehlibeyt İmamlarına ait olduğunu belirtti. Peygamberi tanıdıktan sonra da insanın vazifesinin ona itaat etmek olduğunu belirten Abdullahi, Peygamberin kendi nefsinden konuşmadığını, onun sözlerinin vahiy olduğunu belirterek, Hz. Muhammed’in ise kendisinden sonra Hz. Ali, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’i tanıtmak istediğini ve Hz.Hüseyin için; “Kim Hüseyin’i severse beni sever, beni seven Allah’ı sever” sözlerini hatırlattı.

İmam Hüseyin’in kendi canını feda etmekteki gayesinin İslam dinini ayakta tutmak olduğunu söyledi. Ehlibeyt’i tanımanın ise en güzel yollarından birinin, Hz.Ali’nin Nehcül Belaga’daki 152. Hutbesi olduğunu belirti.

 İmam Zeynel Abidin ( a.s)’ın Aşura günü hasta olmasının bir tesadüf olmadığını, bunun nedeninin ise, İmam’ın hayatta kalabilmek olduğunu söyledi. O İmam’ın dualarının dünyanın çeşitli yerlerinde derslerinin okutulduğunu, onun dine hizmetinin ise Sahife-i Seccadiye olduğunu söyledi. Abdullahi, Allah’ı, Peygamberini ve onların velilerini tanımada Allah bizlere yardımcı olsun diyerek, konuşmasının ardından bir de mersiye okudu ve programa katılanları gözyaşlarına boğdu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.