Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Küçük Zeynebiyeliden Büyük Düşünce

7. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Hüseyincan Atam, harçlığından artırarak doldurduğu kumbarasını Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin inşaası için bağışladı. 

10 Kasım 2009
Küçük Zeynebiyeliden Büyük Düşünce

Birikimini yarınlarına bağışlayan küçük Zeynebiyeli, bugün akşam namazının ardından kumbarasını Zeynebiye Camii İmamı Ş.Hamit Turan'a teslim etti. Hüseyincan'ı öperek teşekkür eden değerli alimimiz Turan duygularını şu şekilde ifade etti:

"Gençliğimiz ümit veriyor. Biz, böyle çocuklarla gurur duyuyoruz. İlk Zeynebiye otuz yıl önce yapılırken en zor şartlar altında her türlü fedakarlığı gösteren dedelerimizin ve ninelerimizin torunlarının bu davranışları, Büyük Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin yapıldığı ve aynı zamanda büyük ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde, bu çocuklara olan ümdimizde bizi haklı çıkayor. Dün dedeleri böyle davranıyordu, bugün torunları.. Atalarımızın dediği "Ot kendi kökünün üzerinde biter" sözünün somut örneğidir bu. Diğer yandan küçüklerin, verilen mesajı böylesine derinden kavramış olması, günümüzün varlıklı büyüklerine de büyük sorumluluk yüklemiştir.

Bu anlamlı davranıştan ötürü Hüseyincan'a ve ailesine teşekkür ediyorum. Büyük Zeynebiye'de, bu büyük yüreklilerin omzunda bu bayrak daha da yükseklere ulaşacaktır."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.