Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan Yabancı Sermayeye Bağlı Bir Ülke Değildir

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan'ın yabancı sermayeye ihtiyaç duymaksızın gelişmeye devam edebileceğini söyledi. 

06 Kasım 2009
Azerbaycan Yabancı Sermayeye Bağlı Bir Ülke Değildir

Neft Taşları İşletmeleri'nin 60. yıldönümü töreninde konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Azerbaycan'ın kendisini dünyaya güvenilir bir ülke olarak tanıtarak büyük yatırım ortaklıklarına imza attığını ifade etti. Aliyev sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün genç bağımsız ülkeler kendi gelişimleri için ilk etapta yabancı ortaklık düşünürler. Azerbaycan da bu yolu geçti. Ancak artık Azerbaycan yabancı sermayeye bağlı değildir. Hatta diğer ülkelere yatırım yapacak konuma gelmiştir. Yabancı sermayelerin ülkemize yatırım yapmasından elbette memnun oluruz, ancak o yatırımlar olmasa da bu, bizim gelişmemize etki etmez. Artık yatırımların petrol, doğalgaz alanında değil, diğer alanlara yapılması gerekir. Çünkü biz bu alanda istediğimizi aldık. Azerbaycan büyük petrol ve gaz üreticisi oldu. Dört gaz hattı, üç petrol hattı olmak üzere yedi enerji hattımız var. Petrol sanayisindeki gelişimimizin etkisiyle elektirk enerjisi de ihraç ettik. Tüm dünyada 2009 yılı kriz ve sıkıntı yılı olduysa da Azerbaycan için iktisadi gelişme ve büyüme yılı oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.