Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Arabistan, Şiaların Tekfir Edilmesine Yeşil Işık Yaktı

Arabistan devlet gazetesi ?El ?Cezire? Şiaların itikadını ve Ehl-i Beyt (a.s) taraftarlarını hedef alan bir makale yayınlayarak, Ehl-i Beyt?e aleyhimus selam hakaret etti. Bunun, Arabistan devletinin Şiaları tekfir eden tebliğ çalışmalarına yeşil ışık yakması anlamına gelmektedir. 

03 Ekim 2009
Arabistan, Şiaların Tekfir Edilmesine Yeşil Işık Yaktı

Kur’an Haber Ajansı İKNA’nın “iba” haber ajansından aktardığı habere göre, Arabistanlı vahabilerin altı yıl önce Şiaların kafir olduğuna dair yayınladıkları fetvalardan sonra Irak’ta binlerce günahsız insanın kanını döken bu zihniyet yeniden iş başında. Perşembe günü Arabistan devlet gazetesinde “Casiru’l Casir” adlı Şiaları tekfir eden bir makale yayınlandı. Makalede Şia ve Ehl-i Beyt mektebinin itikadına, pak ve temiz olan İmamlara dil uzatılarak hakaretlerde bulunuldu.

Bu makale ki Arabistan devletinin Şialar aleyhine başlattığı tebliğ savaşının başlaması anlamına gelmektedir, Arabistan’ın bu tutumu Şiaların aleyhine başlatılacak tekfir hareketleri için yeşil ışık yakma manasına gelmektedir. Makalede Şiaların müşrik olduğu ve İslam dininden sayılamayacakları tekit edilerek, gerçekte radikal vahabileri Şialar aleyhine kışkırtıp kanlarını dökmek için tekfir fetvalarını yayınlayan vahabi alimlerin faaliyetlerinin başka bir versiyonu anlamına gelmektedir.

Anlaşılan o ki Şiaların tekfir edilmesi Suudi devletinin himayesi altında gerçekleştirilmektedir. Şu anda Arabistan basınında bu konuların irdelenmesi, Arabistan devletinin Şialar aleyhine başlattığı saldırı içerikli tebliğ çalışmalarının olduğunu göstermektedir, buda gerçekte çok tehlikeli bir yaklaşımdır.

Bu makalede Yemen, Irak, İran ve fars körfezinde yaşayan Şialara saldırılarak kafir oldukları kaydedilmektedir. Bu makalenin hedeflerinden biri vahabi düşüncesinin diğer mezheplere üstün olduğu izlenimini yaymak ve bir baskı kurmaktır. Bu tür çalışmalar Amerika ve Siyonist İsrail devletinin planladığı ümmet arasında ihtilaf çıkartıp ümmeti parçalamak için kullandığı planlardandır. Bu da bunu göstermektedir ki Arabistan devleti kimlere hizmet etmektedir!

Bu tür çalışmalar Arabistan devletinin ne gibi oyunlar içinde olduğunu göstermektedir. Vahabilerin Şiaları tekfir ettikleri fetvalar neticesinde, binlerce günahsız insanın katledilmesinde Arabistan devletinin bu planda ön saflarda olduğunun bir göstergesidir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.