Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mukteda Sadr: ABD, Irak'ı Dini ve Siyasi Olarak Bölmek İstiyor

Muktada Sadr uyardı: Amerika Irak?ı dini ve siyasi açıdan parçalama peşinde! 

03 Ağustos 2009
Mukteda Sadr: ABD, Irak'ı Dini ve Siyasi Olarak Bölmek İstiyor

Irak’ın önde gelen Şii hareketlerinden birinin lideri Muktada Sadr, Amerika’nın Irak’ın gelecek seçimlerine müdahale ettiği konusunda uyarıda bulundu ve Washington’un Irak’ı dini ve siyasi açıdan parçalama peşinde olduğunu belirtti.
 
Amerikalı işgalcilerin Irak’ın içişlerine müdahalelerine yayınladığı bildiride tepki gösteren Muktada Sadr, Amerikalı işgalcilerin Irak’ın gelecek parlamento seçimlerine hile karıştırmak ve kendi yandaşlarını iktidara taşımakla Irak’ı sulta altına almaya çalıştıklarını belirtti.

Bildiride bir kez daha Irak milletinin vahdet ve birliğine vurgu yapılırken Iraklı Şii alim Sadr, Amerika’nın Irak’ı istikrarsızlaştırmaya ve bu ülkeyi dini, siyasi ve kültürel açıdan parçalamaya çalıştığını vurguladı.

Irak’ta gelecek parlamento seçimleri 31 ocak 2010 tarihinde gerçekleşiyor.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.