Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Obama'dan İsrail'e: İran'a saldırma!

ABD başkanı, Netanyahu'nun birkaç gün sonra düzenleyeceği Washington ziyaretini beklemeden acil mesajla İsrail'i uyardı. 

14 Mayıs 2009
Obama'dan İsrail'e: İran'a saldırma!

ABD başkanı Barack Obama, İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu'ya bir mesaj göndererek, İran'a bir askeri saldırı düzenleyerek ABD'yi şaşırtmaması konusunda uyardı.

Haaretz gazetesi, üst düzey ABD'li bir yetkilinin İsrail'de başbakan Benjamin Netanyahu ile görüşerek Obama'nın mesajını ilettiğini yazdı.

Obama, mesajında, İsrail'in İran'a karşı saldırı düzenlemesi ihtimaline karşı ABD'nin endişe duyduğunu belirtti. Başkan Obama, bir son dakika sürprizi ile karşılaşmak istemediklerini bildirdi.

Netanyahu'nun gelecek Pazartesi günü Washington'a gitmesi beklenirken, Obama'nın ziyareti beklemeden hemen mesaj göndermesi, Haaretz gazetesine göre, durumun aciliyetini gösteriyor.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.