Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Rasmussen' in Danimarka'sında Başörtü Açılımı

Danimarka'da bir belediye meclis toplantısına ilk kez başörtülü bir Müslüman katıldı. 

23 Nisan 2009
Rasmussen' in Danimarka'sında Başörtü Açılımı

Filistin kökenli Danimarkalı politikacı Asmaa Abdul Hamid, belediye meclisine başörtüsü ile katıldı.

27 yaşındaki Asmaa Abdul Hamid, Odense şehrinde belediye meclisi toplantısına sol kanat Birlik Listesi'nden (Unity List) yedek üye olarak katıldı.

AlArabiya'nın bildirdiğine göre Asmaa Abdul Hamid, erkeklerin elini sıkmaması ve başörtü takması ile dikkat çekiyor. 2005 belediye seçimlerinde partisi adına seçim listesini yönetti.

Gazetecilere konuşan Asmaa Abdul Hamid, "Başımın üstündeki ile değil başımın içindeki ile değerlendirilmek istiyorum. Savunduğum politikalar, görüşlerim ile değerlendirilmek istiyorum. Ne giydiğim veya insanlara nasıl gülümsediğim ile değil." şeklinde konuştu.

Partisinin parlamento listesinde bulunan Abdul Hamid, milletvekili olan Johanne Schmidt-Nielsen'in yokluğunda yedeği olarak bulunuyor.

Aralık 2007 seçimlerinden beri Asmaa Abdul Hamid'in parlamento bulunması ihtimalı ırkçı milletvekilleri tarafından sık sık sorun haline getiriliyor.

Odense Üniversitesi'nden akademik Peter Seeberg, Asmaa Abdul Hamid'in belediye meclisi toplantısına katılmasının Danimarka politik hayatında bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Yerel yayın kuruluşu Fyens Stifstidende'ye konuşan Peter Seeberg, "Başörtüsü konusundaki tartışmaları etkileyecek. Çünkü şu anda seçilmiş bir kurulda yer alan başörtülü Müslüman kadın örneği var. Bu Danimarka toplumunda bazı olayların geliştiğini gösteriyor." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.