Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Abdulbari Atvan: Araplar Onuru Ve Cesareti İran? dan Öğrenmeli

El- Kudsu?l- Arabi gazetesi Başyazarı Abdulbari Atvan, Arap devletlerinin tüm imkanlarını Batı için seferber ettiğini belirterek Arap yöneticilerin cesaret ve onuru İran?dan öğrenmeleri gerektiğini söyledi. 

09 Nisan 2009
Abdulbari Atvan: Araplar Onuru Ve Cesareti İran? dan Öğrenmeli

El- Kudsu’l- Arabi gazetesi Başyazarı Abdulbari Atvan, Arap devletlerinin tüm imkanlarını Batı için seferber ettiğini belirterek Arap yöneticilerin cesaret ve onuru İran’dan öğrenmeleri gerektiğini söyledi.
 
Lübnan’dan yayı yapan el-Menar televizyonuna demeç veren el-Kudsu’ul Arabi gazetesi Başyazarı Abdulbari Atvan, Arap ülkelerinin özellikle de Suudi Arabistan kralının parasından istifade edilmek için G-20 zirvesine davet edildiğini belirten Atvan, “Arap devletleri cesareti ve onuru İran’dan öğrenmelidir; ABD Başkanı’nın şu an İran’la diyalog istediğine tanık oluyoruz; çünkü İran güçlüdür. Dolayısıyla Arapların da güçlü olması gerekmektedir” dedi.
 
Başta Suudi Arabistan olmak üzere Arap yöneticilerinin ülkelerinin tüm imkanlarını hiçbir şart ileri sürmeksizin, bedavadan Batılı ülkelerin hizmetine sunduğunu belirten Atvan, Suudi Arabistan’ın Amerika’ya uluslar arası alanda ve bölgede sunduğu bunca hizmete karşılık Amerika’dan Arap Barış Planına destek bile isteyemediğini söyledi.
 
El-Kudsu’l- Arabi gazetesi Başyazarı Abdulbari Atvan, Suudi Arabistan’ın G-20 zirvesinde küresel kriz için Dünya Bankası’na vermeyi taahhüt ettiği paranın karşılığında ne Filistin için ne de Arap dünyasının diğer sorunlarının çözümü için talepte bulunmayı bile başaramadığını savundu.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.