Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ahlaksız İtiraflar Devam Ediyor...

İsrailli üst düzey bir askeri yetkili Gazze'ye atılan akıllı bombaların sayısının, Hizbullah ile giriştikleri savaşta kullandıklarının iki katından fazla olduğunu söyledi. İsrailli yetkiliden ilginç açıklamalar. 

24 Mart 2009
Ahlaksız İtiraflar Devam Ediyor...

Katliam itirafları devam ediyor

İsrail'in 27 Aralıkta başlayarak 22 gün boyunca Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda kullandığı bombaların yüzde 81'inin "akıllı bombalar" olduğu ortaya çıktı.

İsrail'in İbranice yayımlanan gazetelerinden Yedioş Ahranot'a konuşan bir üst düzey Hava Kuvvetleri yetkilisi, Gazze'de atılan akıllı bombaların sayısının, yaklaşık 3 yıl önce Hizbullah ile Lübnan'da giriştikleri savaşta kullandıklarının iki mislinden fazla olduğunu söyledi.

Gazze ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı bir toplantıda konuşan yetkili, "Özel silahların kullanımı çok daha pahalı ve karmaşık. Ancak yapmak istediğimizin, hedeflerimizi tam bir doğrulukla vurmak olduğu açıktı" dedi.

Haberde, toplantıda bundan sonraki muhtemel senaryoların da tartışıldığı ve gelecekte Hizbullah ya da Suriye ile herhangi bir çatışmanın gündeme gelmesi halinde, üslerin bombardıman hedefi olacağının dikkate alınması gereği üzerinde durulduğu belirtildi.

Aynı yetkili, Hizbullah ve Suriye'nin Hamas'tan daha uzun menzilli füzelere sahip olduğunun altını çizerek, buna fiziken ve zihinsel olarak hazırlanılması gerektiğini ifade etti.

Bu arada, Gazze'de kara birliklerine istihbarat desteği sağlayan insansız hava taşıtlarının kullanımı da gündeme geldi ve bu uçakların karmaşık hava koşulları altında çok alçak irtifada da ilk kez bu kadar yoğun bir şekilde kullanıldığı kaydedildi.

 

İsrail, çocukları kalkan yapmış!

BM insan hakları uzmanları, İsrail'in Gazze saldırıları sırasında Filistinli 11 yaşındaki bir erkek çocuğunu canlı kalkan olarak kullandığını bildirdi.

BM Genel Sekreteri'nin silahlı çatışmalarda çocukların korunmasıyla ilgili temsilcisi Radhika Coomaraswamy, İsrail ile Hamas'ın Gazze Şeridi'nde 3 hafta süren ve 18 Ocakta sona eren savaşında doğrulanan çok sayıdaki insan hakları ihlalleri arasında bir çocuğun canlı kalkan olarak kullanılmasının da yer aldığını belirtti.

Coomaraswamy, Gazze saldırıları sırasındaki insan hakları ihlalleriyle ilgili bugün yayımlanan 43 sayfalık raporda yer alan, bir çocuğun canlı kalkan olarak kullanıldığı olayın 15 Ocakta yaşandığını, bunun İsrail ve uluslararası yasaların ihlali olduğunu vurguladı.

BM temsilcisinin açıklamasına göre, 15 Ocakta İsrail tanklarının Gazze'nin Tel el-Hava mahallesine girmesinden sonra İsrail kuvvetleri Filistinli çocuğa, askerlerin önünde yürümesini ve binalara da askerlerden önce girmesini söyledi.

Coomaraswamy ayrıca, İsrail askerlerini Gazze saldırıları sırasında Filistinli çocukları öldürmek, içinde bir kadın ve çocuk varken bir evi yıkmak, içine sivillerin girmesi talimatını bir gün önce verdiği binayı bombalamakla suçladı.

Hamas'ın da insanları canlı kalkan olarak kullandığı iddialarının da bulunduğunu anımsatan Coomaraswamy, BM insan hakları uzmanlarının henüz bu iddiaları doğrulamadığını kaydetti.

İsrail'in Cenevre'deki temsilciliği ise iddialarla ilgili olarak BM İnsan Hakları Konseyi'nin bugün ilerleyen saatlerde yapılacak oturumda yanıt vereceğini bildirdi.

Gazze ve İsrail'i Şubat ayında 5 gün ziyaret eden Coomaraswamy, İsrail'in Gazze saldırılarının ardından Gazze'ye gitmesine izin verilen ve raporu hazırlayan 9 BM uzmanından biri oldu.

Mili Gazete

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.