Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Merkel: İran?ın Nükleer Programı Diplomatik Yollarla Çözülmeli

Angela Merkel, İran?ın nükleer sorununun diplomatik yollarla çözümlendirilmesi gerektiğini vurgularken, ?ABD Başkanının, Tahran?la direkt görüşme girişiminde bulunmasını temenni ediyoruz? dedi. 

09 Şubat 2009
Merkel: İran?ın Nükleer Programı Diplomatik Yollarla Çözülmeli

FHA- Muhabirimizin Reuters haber ajansına dayanarak bildirdiğine göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Münih Güvenlik Konferansı’nın kulis görüşmelerinde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’le ziyaretinde, “Almanya, İran’ın nükleer meselesinin diplomatik yollarla çözümlendirilmesini temenni ediyor. Fakat, bir ilerleme kaydedilmediği takdirde bu ülkeye karşın yaptırımları şiddetlendirmeye de hazırız” diye konuştu. 

Merkel daha sonra, ABD Başkanı Barack Obama’nın İran’ın nükleer konusunun görüşülmesine ilişkin girişimine değinerek, “Biz diplomatik yollar bekliyoruz” diye ilave etti. 

Uluslararası Atom Enerji Ajansı(UAEA) Genel Müdürü El-Baradei, bugüne kadar Ajans’ın, İran’ın nükleer silah peşinde olduğuna dair hiçbir belge ve kanıta rastlamadığını, İran’ın uranyumu zenginleştirme faaliyetinin de UAEA’nın denetimi altında gerçekleştirildiğini defalarca dile getirmiştir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.