Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mahmud Abbas Ankara'dan Ayrıldı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze'de yaralanan Filistinlilerin tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti. 

08 Şubat 2009
Mahmud Abbas Ankara'dan Ayrıldı

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Abbas, hastanede tedavi gören yaralı Filistinliler için dua ettiklerini belirtti. 

Filistinli hastalara çok iyi bakıldığını kaydeden Abbas, kendisini karşılayan Başhekim Metin Doğan ve Başhekim Yardımcısı Şanal Tosun'a teşekkür etti.

Türkiye ziyaretini de değerlendiren Abbas, ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Filistin hakkındaki konuları ele aldıkları görüşmeler yaptıklarını bildirdi.

Gazze'de ateşkes için Türkiye ve Mısır'ın büyük bir rol oynadığına işaret eden Mahmud Abbas, Türkiye'nin rolünün kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

Abbas, ateşkes yönündeki çabaların başarıyla sonuçlanması umudunu dile getirerek, "Umudumuz; gelecek günlerde Gazze'ye saldırılar bitecek ve Gazze halkı işgal altında kalmayacak. Biz Filistin'in kurtuluşu için mücadeleye devam ediyoruz" dedi.

Mahmud Abbas, bir gazetecinin bundan sonraki süreçte Hamas'ın masada olup olmayacağı yönündeki sorusuna, "Hamas halkın bir parçasıdır. Onunla oturacağız. Zaten Kahire'de oturuyoruz. İnşallah barış olacak" yanıtını verdi.

Abbas, hastaneyi ziyaretinde Filistinli hastalarla tek tek ilgilendi, kendilerine moral vermeye çalıştı. Hastalar da, Orta Doğu barışına katkıları nedeniyle Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti. 

Başhekim Metin Doğan, hastanede toplam 10 Filistinli hastanın yattığını, bu hastalara 30 civarında ameliyat uyguladıklarını ifade etti. Doğan, hastaların muhtemelen toplu olarak taburcu edileceklerini söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, hastane ziyaretinin ardından Esenboğa Havaalanına gitti. Abbas, Ankara Valisi Kemal Önal ve öteki yetkililer tarafından uğurlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.