Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hamas: 'Ateşkesi Kabul Etmeyiz'

Hamas, Gazze'ye ablukanın kaldırılmamasını öngören uzun süreli bir ateşkes anlaşmasını kabul etmeyeceğini açıkladı. 

07 Şubat 2009
Hamas: 'Ateşkesi Kabul Etmeyiz'

Hamas liderlerinden Halid Meşal, Şam'daki Gazze mitingi sırasında yaptığı açıklamada, İsrail ile aralarındaki husumette arabuluculuk eden Mısır tarafından iletilen tekliflerin, Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılacağını taahhüt etmediğini ve belirsizlikler taşıdığını söyledi.

Meşal, "Ablukanın kalkmaması, sınırların açılmaması ve Gazze'nin tekrar yapılandırılmasına izin verilmemesi halinde ateşkesi kabul etmeyeceğiz" diye konuştu.

Gazze'de hızla yeniden yapılanmanın İsrail ve bazı Arap ülkeleri tarafından istenmediğini söyleyen Meşal "İsrail ile bazı Arap ülkelerinin Filistin halkını Hamas ile karşı karşıya getirmek istediklerini" ileri sürdü.

Meşal, "Bazı Arap ülkeleri bizim yanımızda duran ülkelere teşekkür etmek istemiyor. Biz, Gazze saldırıları sırasında bütün Arap ülkelerinin kapısını çaldık. Bazıları bize cevap vermedi. Bu süreçte, bizimle birlikte duran Suriye, Türkiye ve İran'a çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı mitingde, Filistin ve Suriye bayraklarının yanısıra Türk bayrakları da yer aldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.