Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin’in (a.s) mübarek viladetinin yıldönümü, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bulunan İmam Hüseyin Camii’nde büyük bir coşkuyla kutlandı. 

12 Şubat 2024
İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

Törene, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, CABİR Başkanı Ali Salmanlı, CAFERİDER Başkanı Hasan Babur, ZHGM Başkanı Seyyid İbrahim Güneş, CABİR Alimleri, Zehra Ana Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ve yüzlerce Ehl-i Beyt dostu katıldı.

Muhammet Çaça’nın sunduğu program, Çınar Ateş’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, Turgutlu İmam Hüseyin Camii Alimi Gökhan Tağal’ın selamlama konuşmasıyla devam etti.

Anma programı Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün konuşmasıyla devam etti. Özgündüz konuşmasında,” Peygamberimiz her zaman İmam Hüseyin’i (a.s) göz bebeği gibi sakınmıştır. Çok şükür ki bizler milletçe, vatandaşlarımızın her kesimi ile İmam Hüseyin’i (a.s) ve Ehl-i Beyt’ini canı gönülden sevmekteyiz. Yüce Allah inayetini milletimizin üzerinden eksik etmesin inşallah.

Peygamberimizin İmam Hüseyin’i (a.s) koruma noktasındaki hassasiyeti, hayatta olduğu sürece devam etmiştir. İmam Hüseyin (a.s) Kur’an-ı Kerim’i koruma adına kimsenin feda edemediği sermayeyi feda etmiştir. Kimi enbiya kendi canını feda etmiştir, ama İmam Hüseyin (a.s) kendi ailesinden yirmi kişiyi ve sadık elli yarenini bir kaç saat içerisinde kendi canıyla birlikte kurban etmiş ve Hz. Zeyneb’in (s.a) esaretini de kabullenmiştir. O’nun için İmam Hüseyin (a.s) Seyyid-i Şüheda'dır.

Birileri sakın ola sizlerin dini duygularınızı istismar ederek, sizleri Hüseynî yoldan çıkararak vatanımıza düşman ettirmeye kalkmasın. Bizler ne Ehl-i Beyt’den, ne İmam Hüseyin’den (a.s) ne de bu cennet vatandan vazgeçeriz.
Değerli dostlar seçim sürecindeyiz. Geçtiğimiz gün Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Farklı bir partinin adayı da olsaydı yine aynı şiddetle bu saldırıyı kınayacaktık. Değerli milletimiz, savaşta değil yarıştayız. Silahla bu işlere kalkışanlar, bu vatana ihanet ve hıyanet içerisindeler. Bu tür saldırlar bu ülkede yaşayan hiç bir kesime yarar getirmez. Neticede birileriniz bu vatanın sahibi, diğeriniz de düşmanı değilsiniz. Oy vermekle birbirinize düşman olmuyorsunuz.” dedi.

CAFERİDER Başkanı Hasan Babur, “Ehl-i Beyt mektebinin takipçileri olarak bizler, bu cennet vatanda yaşam biçimimizi Hz. Hüseyin’in (a.s) ve Ehl-i Beyt’in felsefine göre hareket ettirmeliyiz.” dedi.

Anma programında Azerbaycanlı ünlü Ehl-i Beyt meddahı Seyyid Taleh Boradigahi ilahileriyle coşkulu anlar yaşatırken, program pasta kesiminin ardından son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.