Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

Ehl-i Beyt imamlarının dördüncüsü İmam Zeynel Abidin (a.s) şehadet yıldönümünde Güneşli İmam Zeynel Abidin Camii’nde anıldı. 

12 Ağustos 2023
İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

Anma programına Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CABİR alimleri ve İmam Zeynel Abidin (a.s) aşıkları katıldı. 

Anma programında konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz konuşmasında, “İmam Zeynel Abidin (a.s) Kerbela’da en büyük musibeti yaşamıştır. Gözünün önünde en sevdikleri doğrandı, kesildi ama o hiç birşey yapamadı. O kimsesizlik ve çaresizlik ben eminim ki, şehadetten daha ağır idi. İmam Zeynel Abidin (a.s) bütün şehitlerin hepsini görüp acısını yaşadı. Kerbela’dan sonra otuz beş yıl o acıyı hep tap taze yaşadı. Bizler 15. asırdayız, Kerbela acısı bizim yüreğimizde tazeliğini koruyorsa, İmam Zeynel  Abidin (a.s) gözüyle her şeyi görüp yaşamıştır, O’nun için eskimesi unutulması mümkün müdür? İmam Zeynel Abidin (a.s) imamlarımız arasında tarihte çok ağlamakla kayda geçenlerin başında gelir.” dedi. 

Özgündüz’ün konuşmasının ardından okunan mersiyelerle İmam Zeynel Abidin (a.s) aşıkları gözyaşlarına boğuldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.