Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

İmam Hüseyin’in (a.s) şehadetinin ikinci günü Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, Zeynebiye Camii İmamı Ayetullah Seyyid Seccad Karakuş’un hutbesiyle feyzlendi. 

29 Temmuz 2023
Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

29 Temmuz Cumartesi günü Zeynebiye Camii İmamı Ayetullah Seyyid Seccad Karakuş’un imamlığında kılınan akşam namazının ardından, gerçekleşen matem merasimine Ehl-i Beyt âşıkları büyük ilgi gösterdi.

Merasimde konuşan Karakuş,“Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’in Enfal süresinin 65. ayetinde, ‘Allah sizde bir zayıflık olduğunu bildi de şu andan itibaren yükünüzü hafifletti. Artık sizden sabırlı yüz kişi olursa Allah’ın izniyle iki yüz kişiyi yener, sizden bin kişi olursa iki bin kişiyi yener. Allah sabredenlerle beraberdir. ‘diye buyurmuştur. İmam Hüseyin’in (a.s) karşısında cahil bir topluluk vardı. Kerbela da 72 kişiye karşı, düşmanın kaybı binin üzerindeydi. İşte düşman böylesine bir ağır kayıp vermiştir. Ömer B. Sad galip olduğunu göstermek için İmam Hüseyin (a.s) ve 71 yareninin mübarek başlarını esirler kervanından önce Kufe’ye göndermiştir. Hz. Zeyneb (s.a) ve Ehl-i Beyt hanımları o bedenleri görmek isteseler de, başları ne yazık ki beden de yoktu. Canlar sana feda olsun Ya Hz. Zeyneb (s.a)!” dedi.

Karakuş'un konuşmasının ardından okunan mersiyelerle İmam Hüseyin (a.s) âşıklarını gözyaşlarına boğuldu.

Matem merasimi Zeynebiye TV’den canlı olarak yayınlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.