Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 3 Muharrem!

CAFERİDER ve Zeynebiye Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği, Cem TV Genel Yayın Yönetmeni Mehdi Atam’ın sunuculuğunu yaptığı “İmam Hüseyin ve Kerbela” paneli, 21 Temmuz Cuma günü 3 Muharrem akşamı binlerce Ehl-i Beyt dostunun katılımıyla başladı. 

22 Temmuz 2023
Zeynebiye'de 3 Muharrem!

Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Eski Diyanet İşleri Danışmanı Ali Akın ve Araştırmacı Yazar Ahmet Turgut’un konuşmalarını dinlediler. 

Hz. Hüseyin (a.s) efendimiz bu zamanda Hüseyni davaya varis olmak isteyenlere bir mesaj bıraktı; “Davana haklı başlayacaksın, davanda haklı kalacaksın.”

Yazar/Senarist Ahmet Turgut panelde yaptığı konuşmasında;“ Tarih bize gösteriyor ki, Hz. Hüseyin’in (a.s) davasında rol almak istiyorsak, birincil meskenimiz Kur’an-ı Kerim olmalıdır. Hz. Hüseyin (a.s) efendimiz kendisini tanıtırken Cebrail’in indiği sofrada büyüdüm demiştir. Kendisi en güzel üç mürebbinin evinde büyüdü. Bunlardan birincisi yaşayan Kur’an olan Resulullah, ikincisi nübüvvetin kokusu olarak anılan Hz. Fatıma (s.a) ve üçüncüsü ise Hz. Ali (a.s) idi. Bu mürebbilerden sonra Hz. Hüseyin’in (a.s) ve Hz. Hasan’ın (a.s) yanında kaldığını görüyoruz. O tüm İslam âlemine rehber olduğu gibi kardeşi Hz. Hüseyin’e (a.s) de rehber olmuştur. Hz. Hasan’ın (a.s) da iki seçenek arasında kaldığını görüyoruz. Hz. Hasan (a.s) efendimizin yönetimine karşı isyanda olanlara karşı, ya savaşa devam edecekti ya da meşru hakkından feragatte bulunacaktı. Hz. Hasan’ın (a.s) düşmanlarının sayısı gittikçe artarken, dostları satın alınıyor ve giderek azalıyordu. Ve Miladi 669. tarihinde Hz. Hasan (a.s) şehit edildi. O gün itibariyle artık Hz. Hüseyin’i (a.s) bizler imamet makamında görüyoruz. İlerleyen tarihlerde de Yezid, Hz. Hüseyin’e (a.s) biat dayatmıştı, fakat Hz. Hüseyin’de (a.s) gerekçeleriyle bu biati neden kabul etmeyeceğini anlatmıştı. Ve Hz. Hüseyin (a.s) efendimiz bu zamanda Hüseyni davaya varis olmak isteyenlere bir mesaj bıraktı; “Davana haklı başlayacaksın, davanda haklı kalacaksın.” dedi.

"Kur’an’daki üç yüz ayette örnek Müslüman Hz. Ali (a.s) olarak gösterilmiştir."

Turgut’un ardından panelde konuşan Eski Diyanet İşleri Danışmanı Ali Akın;“ Ben İslam tarihinde yaşanmış olan çok önemli kırılma noktalarından bahsetmek istiyorum. Birinci kırılma noktası Peygamber efendimizin bir vasiyette bulunmak istemesi ve o vasiyetin engellenmesiydi. Bu vasiyet Hz. Ömer tarafından engellenmiştir. İkinci kırılma noktası ise Hz. Ebu Bekir’in hilafeti oldubittiye getirmesiydi. Üçüncü kırılma noktası da Peygamber efendimizin vefatından sonra Kur’an’ın kitap haline getirilmesiydi. Hz. Ali (a.s) Kur’an’ın başkâtibi olmalıydı. Fakat Hz. Ömer bunu da engelledi ve Hz. Ali’nin (a.s) nüshası ana nüsha olarak kabul edilmedi. Bunun nedeni Kur’an’daki üç yüz ayette örnek Müslümanın Hz. Ali (a.s) olarak gösterilmesi vardı.” dedi. 

"Hz. Hüseyin (a.s) savaşırken de kurbanlık koyun gibi değil, yiğitçe savaşmıştır."

Panelde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz konuşmasında;“Bu dinin bize örnek olarak sunduğu kişiler Al-i Aba’dır. İnsanlık ve güzellikler uğruna Hz. Hüseyin (a.s) neyi varsa vermiştir. Kundaktaki bebeğinden, cihana bedel şehzadesi Hz. Ali Ekber’e (a.s) kadar. Bütün dünyadaki altın kemerli pehlivanların hepsini toplasanız, Hz. Abbas’ın (a.s) bir tek sol kolu etmez. Hz. Hüseyin (a.s), böyle bir kardeşi de feda etmiştir. Hz. Hüseyin (a.s) fitne ve fesat çıkarmamıştır. Hz. Hüseyin (a.s) ;“Ölsem de zalimin suçuna ortak olmam.”demiştir. Savaşırken de kurbanlık koyun gibi değil, yiğitçe savaşmıştır. Selam olsun Hz. Hüseyin’e (a.s) ve Hüseynilere.”dedi.

Konuşmaların ardından panelde Ehl-i Beyt dostları, Azerbaycan’ın ünlü Ehl-i Beyt meddahı Seyyid Taleh Boradigahi’nin mersiyeleriyle gözyaşlarına boğuldu. 

Panel, Cem TV ve Zeynebiye TV’den canlı olarak yayınlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.