Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hz. Abbas (a.s) Tekirdağ’da Anıldı

Şehitler Şahı Hz. Hüseyin’in (a.s) vefalı kardeşi Hz. Abbas’ı (a.s) anma programı, Tekirdağ Yeniçiftlik Hz. Abbas Camii’nde gerçekleştirildi. 

21 Mayıs 2023
Hz. Abbas (a.s) Tekirdağ’da Anıldı

21 Mayıs Pazar günü Yeniçiftlik Hz. Abbas Camii Derneği tarafından düzenlenen anma programına, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, CABİR Başkanı Ayetullah Seyyid Seccad Karakuş, CAFERİDER Başkanı Hasan Babur, Marmaraereğlisi Cem Vakfı Başkanı Ali Karakuş, Çerkezköy Ehl-i Beyt Dergahı Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, CABİR alimleri, siyasi parti temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve İstanbul’un dört bir yanından gelen Hz. Abbas (a.s) âşıkları akın etti.

Muhammed Çaça’nın sunduğu anma programı saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Yeniçiftlik Hz. Abbas Camii Alimi Gökhan Tağal ve Dernek Başkanı H. Süleyman İlter katılımcılara hoş geldiniz konuşması yaptı.

Programda konuşan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata: “Hz. Abbas’ı (a.s) anma programına hepiniz hoş geldiniz. Değerli Tekirdağ Valimiz Aziz Yıldırım beyin selamlarını size getirdim. Bu anlamlı ve önemli günde sizlerin arasında olduğum için çok sevinçliyim. Allah birlik ve beraberliğinizi daim kılsın.” dedi. 

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Hz. Abbas’ın (a.s) faziletlerinden bahsettiği konuşmasında; “Hz. Abbas (a.s), amcası Cafer-i Tayyar gibi bu uğurda canını feda etmiştir. İmam Hüseyin de (a.s) aynı büyük amcası Hz. Hamza gibi bu uğurda doğranarak canını İslam uğrunda vermiştir. Allah’ın selamı Ehl-i Beyt’e olsun. Ehl-i Beyt hanedanıyla fazilet yarışına giren kaybeder.  Hiç kimse onlarla hiçbir şekilde kıyaslanmaz. Hz. Abbas (a.s) aslında bizlere çok güzel bir rol modeldir. Hz. Abbas’ı (a.s) örnek alıp mertliği, yiğitliği ve dürüstlüğü ondan öğrenebiliriz.” dedi. 

Anma programı yapımı tamamlanan hayrat salonunun açılışı ile son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.