Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye’de Deprem Paneli

“Deprem ve Kentsel Dönüşüm” konulu panel Zeynebiye Camii’nde düzenlendi. 

10 Nisan 2023
Zeynebiye’de Deprem Paneli

9 Nisan Pazar günü Zeynebiye Camii’nde düzenlenen panele, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Büyükçekmece Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şefi Mimar Emre Dayan, ZCKM Gönüllü İnşaat Mühendisi Orhan Özgündüz ve yüzlerce Zeynebiyeli katıldı.

Cem Tv Genel Yayın Müdürü Mehti Atam’ın sunduğu panelde İstanbul'un deprem, afetlerde ilk 72 saatin önemi ve kentsel dönüşüm konuları konuşuldu.

Panelde konuşan Orhan Özgündüz, 11 ilimizi vuran Kahramanmaraş merkezli depremde bölgedeki deneyimlerini ve çalışmalarını anlattı.

Kentsel dönüşüm hakkında bilgilerin verildiği panelde, İstanbul için öngörülen deprem öncesi eski yapıların biran önce kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini söyleyen Büyükçekmece Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şefi Mimar Emre Dayan, halkımızın bu süreçte yapması gereken aşamaları ve süreç hakkında yapılması gerekenleri ifade etti.

Panelde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz konuşmasında: “Depremin kendisinin de faydaları vardır. Felaket olan deprem değil, çürük evlerdir. Yüce Allah bir sistem kurmuş ve bu sistem kendi düzeninde çalışmaktadır. Ne yazık ki, bizler ucuza mal edelim diye ehli olmayan kişilere yaptırmış olduğumuz binalarımızın enkazının altında kalmaktayız. 

İmam Ali (a.s) bir gün yıkılmaya yüz tutmuş bir duvarın yanından geçerken yolunu değiştirmiş bunu görenler de ya Ali Allahın kazasından mı kaçıyorsun? diye sormuşlardı. İmam Ali (a.s) bu sorularına cevap olarak şöyle demişti: “Evet Allah’ın kazasından, kaderine kaçıyorum.” O duvar miladini doldurmuştur. Kader Allah’ın bize vermiş olduğu akıl ve o akılla seçme yeteneğidir. 

Yaptığımız işi temiz ve güzel yapmamız gerekmektedir. Herkesin değeri yaptığı işin güzelliğiyle ölçülmektedir. Yaptığınız binalar pahalı olsun ama sağlam olsun. Sevdiklerimize kendi elimizle mezar yaptırmayalım. 
Allah etmesin neresi yıkılsa İstanbul destekler ama, İstanbul batarsa Türkiye batar. Bu yıkılası binalardan biz kurtulursak İstanbul batmaz. Eğer bizler bunun önlemini alırsak, deprem sadece bizlere anlık adrenalin yaşatan bir olaydan öteye geçmez.” dedi. 

Panel soru cevapların ardından son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.