Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Esenyurt'ta İmam Hasan'a (a.s) Sevgi Seli

Hz.Hasan’ın (a.s) kutlu doğum günü münasebetiyle Esenyurt İmam Hasan Camii tarafından düzenlenen programa, Ehl-i Beyt âşıkları büyük ilgi gösterdi. 

09 Nisan 2023
Esenyurt'ta İmam Hasan'a (a.s) Sevgi Seli

8 Nisan Cumartesi günü Esenyurt Nikâh Saray’ında gerçekleştirilen görkemli törene, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CABİR Başkanı Ayetullah Seyyid Seccad Karakuş, CAFERİDER Başkanı Hasan Babur, CABİR âlimleri, siyasi parti temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve İstanbul’un dört bir yanından gelen İmam Hasan âşıkları akın etti.

Program İmam Hasan Camii Âlimi Turgut Beyhan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından program, İmam Hasan Camii Dernek Başkanı Feyzullah Talayhan’ın hoş geldiniz konuşmasıyla devam etti.

“Allah bizleri Ehl-i Beyt’in yolundan ayırmasın.”

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt programda yaptığı konuşmasında; “Bugün sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sav) torunu, Hz. Ali (a.s) efendimizin oğlu, hakkın, cesaretin ve inandığı yolda hayatını koyarcasına mücadele eden Hz. Hasan’ı (a.s) anmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Birliğimiz ve beraberliğimiz hep daim olsun. Allah bizleri Ehl-i Beyt’in yolundan ayırmasın.” dedi.

“İmam Hasan’ın (a.s) doğumu düşmanın burnunu yere sürtmüştür.”

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz programda yaptığı konuşmasında; “İmam Hasan (a.s) doğumuyla Müslümanları en çok sevindiren ve mutlu eden imamımızdır. Çünkü peygamberimize oğulları öldükten sonra ebter demişlerdi. Bu söz Müslümanlara acı gelmişti. İmam Hasan’ın (a.s) doğumu düşmanın burnunu yere sürtmüş, peygamberimizin soyunun devamlılığının müjdesi olmuştur.

Bütün sahabe ve tâbiîn İmam Hasan (a.s) ve İmam Hüseyin’e (a.s) peygamberin oğlu diyerek hitap etmişlerdir. İmam Hasan (a.s) Müslümanların birliğini ve dirliğini sağlayıp barışı getirmiştir. İmam Ali (a.s), peygamberimizin bir hadisini bizlere şöyle nakletmiştir: “Müslümanların arasında barışı sağlamak, bütün oruç ve namazlardan daha üstündür.” Namaz kılıp, sakal uzatıp fitne çıkaran bir sürü insan var değil mi? Kıyafetiyle kendisini ruhani olarak tanıtan meşhur birilerini tanıyorsunuz değil mi? Ve bunlar devamlı olarak Müslümanların arasına fitne sokmakla uğraşıyor değil mi? Onun kıldığı bütün namaz da, oruç da beş para etmez. 

İmam Hasan (a.s) elindeki hükümet koltuğunu Müslümanların arasında barış sağlasın diye muhterislerine devretmiştir. Yeter ki Müslümanlar barışık yaşasın. Kahramanlık işte budur. On bir imamımızın tamamı Müslümanların kanı akmasın diye küffara karşı aslan olmuş, Müslümanlar arasında da kan akmasın diye azami gayreti göstermişlerdir. Biz onlardan bu dersi aldık.

Önümüzde bir seçim var. Seçimi kim kazanır, kim kazanmaz bu aziz milletimizin takdiridir. Milletimiz buna oyuyla karar verecek, kavgasıyla değil. Milletimiz takdirini yapacak ve kim fazla bir oy alırsa o kazanacak. Diğeri de muhalefete rıza göstererek savaş çıkarmayacak. Bunu başardığımız zaman olgun ve kâmil insan olduğumuzu dünyaya göstermiş olacağız. Düne kadar edep erkan gösterdiğimiz Avrupalı’dan eksik yanımız mı var? Arzum bu seçimin şikesiz, kavgasız, şaibesiz, gürültüsüz, tam bir demokrasi şöleniyle, kardeşlik duygularıyla gerçekleşmesidir.

İmam Hasan’ın (a.s) kutlu doğumu milletimize mübarek olsun. Allah’tan isteğim’ O’nun yüzü suyu hürmetine hayırlı bir seçim geçirmeyi ve ülkemiz ve milletimiz için en hayırlısını nasip etmesidir.” dedi.

Ehl-i Beyt Meddahı Ali Tuncay okuduğu methiyelerle programda coşku dolu anlar yaratırken, Grup Aktif'in hazırladığı skeçlerin ardından program son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.