Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz, Akören Hz. Ali (a.s) Camii Açılışına Katıldı 

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Silivri Akören’de bulunan ve yapımı tamamlanan Hz. Ali (a.s) Camii açılışına katıldı. 

06 Kasım 2022
Özgündüz, Akören Hz. Ali (a.s) Camii Açılışına Katıldı 

Açılış programına, CABİR Başkanı Ayetullah Seyyid Seccat Karakuş, Zeynebiye Camii Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şahintekin, Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi Başkanı İrfan Tuncay, CABİR alimleri, CAFERİDER yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ve yüzlerce Ehl-i Beyt dostu katıldı.

Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi Proje ve İşletme Müdürü Ali Demirtekin’in sunduğu açılış programı, Bedir'den Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den 15 Temmuz ve Karabağ Şehitlerine kadar tüm şehitler için yapılan saygı duruşu, İstiklal Marşı ve CABİR alimlerinden Seyyid Suca Karakuş’un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Karakuş’un ardından kürsüye gelen Akören Camii Dernek Başkanı İbrahim Karahan bir selamlama konuşması yaptı.

Karahan’ın konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz sözlerine, Azerbaycan ve Karabağ’ın topraklarının işgalden kurtarmasının yıl dönümü günleri nedeniyle aziz şehitlerimizi yad ederek başladı.

Özgündüz:”İmam Ali (a.s)’nin adıyla müzeyyen bu güzide camimiz için zahmet çeken ve bu kadar yol katederek gelen siz değerli cemaatimizden Allah razı olsun. Rabbimize hamdolsun, bu toplum onlarca camii inşaa edip hizmete açmıştır. Ama bir şeyi de unutmamalıyız. O da camimizde asılı olan şanlı Türk bayrağıdır! Bizler bu bayrağın vermiş olduğu özgürlükle bu camiyi inşa etmiş bulunmaktayız. Allah bayrağımızı ve devletimi başımızdan eksik etmesin. Allah bizleri devletsiz, milletsiz ve bayraksız bırakmasın.” dedi. 

Okunan dualar ve salavatlarla kesilen kurdele sonrası, Akören Hz. Ali (a.s) Camii ibadete açıldı.

Program’ın sonunda ise ihsan yemeği verildi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.