Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kars'ta İmam Mehdi'nin Kutlu Viladeti ve Nevruz Coşkusu

Kars Ehlibeyt Âlimleri Birliği Derneği’nin düzenlediği Hz. İmam Mehdi (a.f) 'nin Kutlu Doğum Yıl Dönümü ve Nevruz Bayramı, Kars Işıklı Ehl-i Beyt Camii'nde büyük bir coşkuyla kutlandı. 

28 Mart 2022
Kars'ta İmam Mehdi'nin Kutlu Viladeti ve Nevruz Coşkusu

Düzenlenen programa, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Kars Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı Seyyid Ahmet Erdem, Caferi Alimler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Salmanlı, Zeynebiye Cami İmamı Ehed Talan, Tuzluca Al-i Aba Derneği Başkanı Mir Haşim Erdoğan, Caferi Alimler Birliği Iğdır Şubesi Başkanı Behlül Salmanlı, Zehra Ana Derneği Başkanı Meftune Atam, Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu Başkanı İrfan Tuncay, Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi Proje Müdürü Ali Demirtekin, Cem TV Genel Yayın Yönetmeni Mehdi Atam, siyasi parti temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Ehl-i Beyt dostları katıldı.

Ehl-i Beyt âşıklarının yoğun ilgi gösterdiği program, Iğdır Gaziler köyü cami imamı Ahmet Alçiçek'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından programın ev sahibi Kars Ehl-i Beyt Âlimleri Birliği Derneği Başkanı Seyid Ahmet Erdem bir selamlama konuşması yaptı. Erdem'in ardından kürsüye Kars Hz. Ali Çarşı Cami imamı ve Kars Ehl-i Beyt Âlimleri Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Behram Geleyi geldi. Tuzluca Al-i Aba Derneği başkanı Mir Haşim Erdoğan'da kısa bir konuşma yaptı.

Programa katılan diğer âlimlerin konuşmalarının ardından kürsüye Ehl-i Beyt meddahı Halil Çelik geldi. Çelik'in okuduğu methiyelere Ehl-i Beyt âşıkları da eşlik etti.

Programda törene katılan Zehra Ana Derneği Başkanı Meftune Atam'ın mesajı okundu. Atam mesajında  "Serhat ilimiz Kars’ta bulunan Ehlibeyt Işıklı Camii Âlimi Seyyid Ahmet Erdem ve camianın gönüllü hanımlarından gelen talep doğrultusunda Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kars Temsilciliği açılışı için karşılıklı yapılan istişareler ve varılan mutabakat sonucunda Kars Temsilciliğimizi açma kararını almış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı. 

Programın Onur konuğu Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'de büyük bir coşkuyla kürsüye geldi. Özgündüz programda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Nevruz’u güzelleştirip devam ettirmek atalarımıza karşı borcumuzdur. Bayram mı değil mi tartışmalarını doğru bulmuyorum, bizim kadim bayramımızdır, bütün İslam âlemiyle birlikte ülkemize de Allah bolluk bereket ihsan etsin. 

Çanakkale Zaferi bizim için önemlidir, Çanakkale’yi geçilmez kılan komutanlara da askerlere de selam olsun, ruhları şad olsun, şehitler şahı İmam Hüseyin (a.s)’e komşu etsin.

Allah Karabağ’la Kars’ı da birbirine kavuştursun inşallah, çünkü Karabağ-Kars arasında kalan bugünkü Ermenistan'ın bulunduğu batı Azerbaycan bölgesi de bizimdir ve Ermeni işgalinden kurtarılmalıdır. Karabağ Zaferi benim en mutlu olduğum gündür.

Zehra Ana Derneği’nin başarılı faaliyetlerinin burada da devam edeceğinin müjdesini aldık, bu çalışmaların semeresini hep beraber göreceğiz. 

Kars Âlimler Birliği’nin kurulup, kurum kimliğiyle hizmet verecek olmaları da tebriğe şayandır, hayırlı uğurlu olsun. 

Resulullah’ın binbir zahmetle kurmuş olduğu İslam Medeniyeti, O’nunla başarıya ulaşıp, Resulullah’ın getirdiği adalet sistemi bütün dünyaya ulaşacaktır. Açlığı, kıtlığı, nifakı sonlandırma gününü beklemek, O’nu beklemek, ibadettir. Zulmün biteceği günü, açlığın sonlanacağı, gözyaşlarının biteceği günü beklemek bir kültür oluşturur, bu günü bekleyen kimse zalim olmaz.

İçtihat farkından dolayı aranıza nifak sokmaya çalışan kişiler ya çok bağnaz-yobazdır, ya da satılmıştır, yuları başkasının elindedir. Kelime-i Şehadet getiren herkes kardeşinizdir, Müslüman’dır, başkasının imanını sorgulamak kimseye kalmamıştır. Farklılıklarımız güzelliğimiz ve zenginliğimizdir" dedi.

Programın sonunda Hz. Mehdi (a.f)'in kutlu doğum yıl dönümü nedeniyle pasta kesildi. Pasta kesiminin ardından dualarla Kars Ehl-i Beyt Âlimleri Birliği Derneği'nin açılışı yapıldı. Program yemek ikramı ile son buldu.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.