Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İmam Mehdi’nin Doğum Yıldönümü ve Nevruz Bayramı Halkalı'da Kutlanacak

Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) ve Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu (ZHGM), tarafından ortaklaşa düzenleyeceği İmam Mehdi’nin Doğum Yıldönümü ve Sevgi Barış Kardeşlik Nevruz Bayramı 20 Mart Pazar günü saat 14:30'da gerçekleşecek. 

16 Mart 2022
İmam Mehdi’nin Doğum Yıldönümü ve Nevruz Bayramı Halkalı'da Kutlanacak

Toplumumuzun en önemli organizasyonlarından biri olan İmam Mehdi’nin (a.f) Doğum Yıldönümü ve Nevruz Bayramı Kutlama Töreni’ni Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği CAFERİDER ve Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu (ZHGM), üstlendi.
 
Program, 20 Mart Pazar günü Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde Saat: 14:30'de başlayacak.
 
Orta Asya toplumlarında, İslam dünyasında, özellikle Türk dünyasında önemli bir yere sahip olan Nevruz Bayramı Caferiler için de önemi şüphesiz çok büyük. Çünkü Alevi-Caferi inancına göre Nevruz günü Gadir Hum’un, yani İmam Ali’nin tahta çıktığı gün.
 
Her yıl  binlerce insanın katıldığı, sevgi, birlik ve kardeşlik temelinde yaşadıkları Nevruz Bayramı kutlamalarına, bu yıl da köy derneklerimizin katkılarıyla büyük bir katılım bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.