Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye’de Veladet Programı

Cennet gençlerinin efendisi Hz. İmam Hüseyin (a.s)’in, Kerbela'nın yiğit sancaktarı Hz. Abbas (as)’ın ve ibadet edenlerin ziyneti Hz. İmam Zeynelabidin (as)’in mübarek doğumlarının yıldönümünde Zeynebiye'de anıldı. 

09 Mart 2022
Zeynebiye’de Veladet Programı

8 Mart Salı günü akşam namazının ardından başlayan veladet programında Zeynebiye Camii İmamı Ehed Talan, Hz. İmam Hüseyin (a.s)’in, Hz. Abbas (as)’ın ve Hz. İmam Zeynelabidin (as)’in hayatlarından örnekler vererek ve faziletlerinden bahsetti.

Talan konuşmasında; “Veladet günleri münasebetiyle başta İmam-i Zaman (af)'a, bütün müçtehitlerimize, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün şahsında bütün âlimlerimize ve tüm Ehl-i Beyt âşıklarına tebrik arz ediyorum. Ehl-i Beyt ile kimse mukayese edilemez. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a) bizlere iki ağır emanet olarak, Kur'an-ı Kerim ve Ehl-i Beyti'ni bırakmıştır. Bizler Hz. Muhammed (s.a) hanedanına bağlıyız. Bu mübarek günlerde bir araya gelerek Ehl-i Beyt'in sevincini paylaşmanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Allah bizleri bu yoldan ayırmasın.” dedi.

Veladet programı verilen ihsanlar ve Ferec duasıyla son buldu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.