Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Caferider'den Cübbeli'ye Suç Duyurusu

    Caferilik inancına yönelik hakaretlere karşı Av. Hüseyin Ali Şahintekin, Av. Hüseyin Atam ve CAFERİDER öncülüğünde Caferilik İnancını Tanıtma,Araştırma Ve Eğitim Derneği Başkanı Hasan Babur’un bizzat katılımıyla Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na Ahmet Mahmut Ünlü hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

10 Şubat 2022
Caferider'den Cübbeli'ye Suç Duyurusu

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün 5 Şubat 2022 tarihli Facebook, İnstagram, Twitter hesaplarından yaptığı paylaşımlarda “Şia’nın aslında İsrail’le müttefik olup sadece Müslümanlarla savaştığı”, “Diyanet, Caferi İlmihali adı altında kitap basarak bu ateşe benzin döküyorsa ve Milli Eğitim kitapları Caferiliği beşinci hak mezhep olarak gösteriyorsa sözün bittiği yere geldik demektir.” Sözlerine Caferilik İnancını Araştırma ve Eğtim Derneği Başkanı Hasan Babur sert tepki gösterdi.
 
Caferilik inancına yönelik hakaretlere karşı Av. Hüseyin Ali Şahintekin,  Av. Hüseyin Atam ve CAFERİDER öncülüğünde Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma Ve Eğitim Derneği Başkanı Hasan Babur’un bizzat katılımıyla Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nda Ahmet Mahmut Ünlü hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
 
Müracaat soruşturma numarası aldıktan sonra soruşturmadan sorumlu Cumhuriyet Savcısı ile görüşen Hasan Babur, soruşturma ile ilgili hassasiyet paylaştı, sürecin sıkı takipçisi olunacağını bildirdi.
 
Babur açıklamasında: “CAFERİDER kurulduğundan beri olduğu gibi bundan sonra da inancımızla alakalı meydana gelen suçlara karşı duyarsız kalmayacak yasal yollarda hakkını arayacaktır.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.