Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Karaağaç İmam Ali (a.s) Camii İbadete Açıldı (Foto)

Tekirdağ İli Çerkezköy ilçesi Kapaklı’da bulunan Karaağaç İmam Ali (a.s) Camii Ehl-i Beyt âşıklarının yoğun katılımıyla açıldı. Tekirdağ yepyeni bir Ehl-i Beyt Camii'ne daha kavuştu. 

24 Temmuz 2021
Karaağaç İmam Ali (a.s) Camii İbadete Açıldı (Foto)

Açılış törenine Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Erdebil Cuma İmamı Ayteullah Seyyid Hasan Amuli, Caferi Âlimler Birliği (CABİR) Başkanı Seyyid Seccad KARAKUŞ, Zeynebiye Camii Derneği Başkanı Ali Şahintekin, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kanat, birçok sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Ehl-i Beyt âşıkları katıldı.

Sunuculuğunu Karaağaç İmam Ali (a.s) Camii geçlerinden Süphan Abatay'ın yaptığı açılış programı, İstiklal Marşı ve CABİR âlimlerinden Ş. Hüseyin Çaça'nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Çaça'nın ardından kürsüye gelen Karaağaç İmam Ali (a.s) Camii İmamı Hüseyin Çibuk bir selamlama konuşması yaptı.

Açılış töreni, caminin tamamlanmasında büyük emeği geçen işinsanı Erdinç İlter’in konuşmasıyla devam etti. İlter, “Ehl-i Beyt yolunda elimizden geleni yapmaya çalıştık. Allah utandırmasın.” dedi.  

İlter’in konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kanat bir konuşma yaptı. Kanat, “Allah bütün hayırseverlerimizden razı olsun. Ne mutlu ki böyle bir camimiz ve cemaatimiz var.” dedi.

Açılış töreni İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım’ın konuşmasıyla devam etti. Ayrım; “Allah hepinizden razı olsun. Tabi bu eserleri yapmak o kadar da kolay değil. Bizim toplumumuzun en büyük özelliği de bu. Tabi ki Anadolu’nun bir ucundan gelip, Tekirdağ’da böyle bir eseri ortaya çıkarmak kolay bir şey değildir. Bu esere vesile olanlardan Allah razı olsun. Bu cami bizim onurumuzdur. Kıymetini bilmeliyiz. Gadir-i Hum bayramınızı da bu vesileyle tebrik ediyorum.” dedi.

Ehl-i Beyt meddahlarından Uğur Tuncay’ın okuduğu ilahilere katılımcılarda eşlik etti.

Tuncay’ın ardından Erdebil Cuma İmamı Ayetullah Seyyid Hasan Amuli bir konuşma yaptı. Kur'an-ı Kerim'den ayetler ve Ehl-i Beyt'ten hadislerle süslediği konuşma ilgiyle dinlendi.

Daha sonra Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz kürsüye davet edildi. Özgündüz konuşmasında; “Çok güzel bir eser yaptınız. İlk dernek başkanımızdan, şimdi ki dernek başkanı ve yönetiminden Allah razı olsun. Devlet erkânı tarafından yapılan destekleri duydum çok teşekkür ediyorum. Bu güzel eserin ortaya çıkmasından maddi ve manevi desteği olan herkesten Allah razı olsun. İmam Ali (a.s) adıyla süslenen bu camimiz, burada fitne yuvası değil birliğimize ve bütünlüğümüze katkı yapacak.
Mezhep farklılıkları bizim düşmanlık sebebimiz değil bizim zenginliğimizdir. Necip milletimiz asırlardan beridir çeşitli din ve mezhepten farklılıkları bağrında yaşatmış, adilce davranmıştır. Farklı kültürleri bir arada yaşatabilme erdemliliğine sahibiz. İslam dünyasının en asil ve en gelişmiş ülkesiyiz. Biz Balkanlardan Çin Seddi’ne kadar Ali Zülfikar’ı gibi Haçlının önüne set çekmiş, İslam coğrafyasına taarruzunu önleyen bir milletiz. Bu caminin misyonu da kendi çapında buna hizmet etmektir. Allah hepinizden razı olsun ayaklarınıza sağlık. Ehl-i Beyt, ümmeti topyekûn kucaklamıştır. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Fitnecilere ve bölücülere fırsat vermesin. Allah bu milleti bütün islam âlemiyle birlikte bütün afet ve belalardan korusun. Teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Özgündüz'ün konuşmasının ardından Karaağaç İmam Ali (a.s) Camii emektarlarına Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz tarafından plaket takdim edildi.

Plaket töreni sonrası camii açılışına geçildi. 

Okunan dualar ve salavatlarla İmam Ali (a.s) Camii ibadete açıldı.

Programın sonunda ise ihsan yemeği verildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.