Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ŞAHİNTEKİN: “Bu Eserin İnşasında Yer Almak Yüce Bir Onurdur”

Tamamlandığında Avrupa'nın en büyük inanç ve kültür merkezi işleviyle İslam dünyasına ve milli birliğimize önemli katkılar sağlayacak olan Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin son durumu hakkında Zeynebiye Camii Derneği Başkanı Ali Şahintekin Caferiyol'a konuştu.  

16 Haziran 2021
ŞAHİNTEKİN: “Bu Eserin İnşasında Yer Almak Yüce Bir Onurdur”

Caferiyol: Son bir yılda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verebilir misiniz?
Ali Şahintekin: Öncelikle böylesine büyük bir sorumluluk altında çalışırken yükümüzü hafifleten tüm Ehlibeyt dostlarına teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Çünkü Zeynebiye Kültür Merkezi gibi, nesillere miras kalacak bir yapının inşasında yer almak yüce bir onur olmakla birlikte aynı zamanda stresi de getiriyor. Duyarlı halkımız ve gönüllü gençlerimiz sayesinde artık yetmiş bin metrekarelik inşaatımız bitmiştir. Son dönemde caminin dış cephe kaplamasını da traverten taş ile yaptık. Üzerine, ön cephesine Ahzab Suresi 33. ayet olan "Ey Ehlibeyt, Allah sizden her tür kir ve pisliği giderip sizi tertemiz karar kılmak ister" ayeti kerimesinin yazdık. Onun üzerinde lafzı celali Allah ismi ve Ehlibeyt Aleyhisselam'ın isimlerini yazdık. Camlar arasına 14 Masum Aleyhisselam'ın isimleri yazıldı. Üzerleri yaldız kaplama şeklinde kaplandı. Görülen sarı görüntü de onun nişanesidir. Minarelerimiz yapıldı. Minarenin belli bir kısmı beton, üzerine çelik imalatı yapıldı ve daha sonra krom kaplaması yapıldı. Camimizin izolasyonu ve  çatı izolasyonu yapıldı. Sifoniks denen bir sistemle hızlı su boşaltım sistemi de kuruldu. Alan büyük olduğu için yağmur yağdığında ciddi bir su toplanması riskine karşı önemli bir sistemdir. Kıblemizin ve minare büyüklerimizin alemlerini taktık. Onları da aynı şekilde kıblemizin malzemesi olan krom kaplama ile yaptık. Buna yaklaşık bir asır ömür biçiyorlar, rengin sararmaması için ya da bozulmaması için. Binamızın iki asansörü yapıldı, kültür merkezi kısmındaki iki tane asansörümüz için de anlaşıldı uzun yıllar inşallah arıza vermeden çalışabilecek bir kalitede bir marka ile çalışıldı.

Caferiyol: ZCKM dış cephesi ne zaman tamamlanacak? Sonraki aşamalar nedir?
Ali Şahintekin: Şimdi inşallah camimizin ve kubbemiz iç cam anlaşmalarını da yaptık. Yakın zamanda montaj işlemlerini de başlatmayı planlıyoruz. İnşallah birkaç ay içerisinde kubbemizin ve binamızın da camları takıldığında dış cephemizin tamamen bitmiş olduğunu göreceğiz.  Sonraki aşamamız caminin iç kısmının yapılmasıdır. Bunun için mekanik ve elektrik projelerimizi çizdirdik. İnşallah caminin dış kısmı biter bitmez içeri ile ilgili çalışmalarımız başlayacak. En kısa sürede camimizi ibadete açmayı planlıyoruz.

Caferiyol: Ehlibeyt dostlarına mesajınız nedir?
Ali Şahintekin: Öncelikle başta Türkiye Caferi Lideri Selahattin Özgündüz olmak üzere bu camiada, özellikle Zeynebiye Camii Derneği'nde hizmet vermiş olan bütün dernek başkanlarımıza ve yöneticilerimize bu çalışma hizmet emeklerden dolayı teşekkürü bir borç bilirim. Bizler de bu dönem yönetimi olarak elimizden geldiğince camimizin bir an önce bitmesi ve halkımızın gözlerindeki ümit ışığının bir an önce hayat bulması elimizden geleni yapıyoruz. Beklentinin ve sabırsızlığın yüksek olduğunun farkındayız. Haklı bir heyecandır. Çünkü bu yapı, Zeynebiye Hareketi'nin temsil ettiği misyonu taçlandıran ve inşallah yeni nesillerin de gayretleriyle daha da ileriye taşımasına vesile olacak bir komplekstir. Bunun için de çalışmalarımız hızla devam ediyor. Ehlibeyt dostları katkılarıyla bu aşamaya geldik. Artık inşaatın son noktasında caminin iç kısmındayız. Allah, katkıda bulunanlardan razı olsun. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.