Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudi Kralı Selman'dan Katar Emiri'ne KİK Zirvesi Daveti

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in, Katar'la aralarında yaşanan krize rağmen Şeyh Temim'e, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) Zirvesine katılması için davet gönderdiği belirtildi.  

05 Aralık 2018
Suudi Kralı Selman'dan Katar Emiri'ne KİK Zirvesi Daveti

Katar haber ajansının aktardığına göre, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kesilmesine rağmen Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, 9 Aralık'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılan KİK Zirvesi için Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz'den davet aldı.
Emirin bu daveti kabul edip etmediği belirtilmezken daha önce Katar Hükümeti'nden Sputnik'e yapılan açıklamada, komşularla her türlü sorunu çözmek için her zaman açık ve güvene dayalı diyalog çağrısında bulundukları kaydedilmişti.
Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid Ceral, Riyad'da yapılacak KİK Zirvesi'ne Katar dahil tüm üye ülkelerin katılacağını açıklamıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.